In calitate de viitor cumparator de proprietati imobiliare rezidentiale, unul dintre lucrurile necesare pentru incheierea ofertei este semnarea contractului rezidential de vanzare-cumparare. Retine ca semnarea contractului inseamna ca esti permanent de acord cu termenii si clauzele inscrise in document.
Prin urmare, trebuie sa fii constient de anumite lucruri pe care va trebui sa le iei in considerare inainte de a semna acel contract de cumparare a unui imobil. Iata care sunt acestea:
1. Citeste si intelege care vor fi obligatiile tale ca viitor proprietar
Ai citit contractul de cumparare si ti-ai inteles obligatiile? Este important sa intelegi ca ignoranta nu este un mod de a actiona atunci cand efectuezi orice obligatii in temeiul unui contract. Astfel, cititrea si intelegerea contractului de cumparare a unui imobil este printre cei mai importanti pasi pentru a te asigura ca semnezi un document de vanzare-cumparare cu termeni pe care ii intelegi si esti dispus sa ii indeplinesti.
2. Fii atent la datele si termenele stabilite
In cazul in care un contract de vanzare-cumparare iti solicita sa efectuezi plati sau sa furnizezi o serie de documente specificate intr-un anumit termen sau interval de date, este esential sa te asiguri ca acestea sunt stabilite intr-un mod convenabil pentru tine. In plus, verifica daca datele limita nu se suprapun cu niciunul dintre celelalte termene propuse in cadrul contractului.
3. Ia in considerare inspectiile necesare care trebuie efectuate
Inainte de a semna contractul de cumparare a unui imobil, este important sa te asiguri ca ai suficient timp la dispozitie pentru a finaliza orice inspectii pe care doresti sa le efectuezi asupra proprietatii. Anumite tipuri de inspectii, cum ar fi cele structurale, necesita timp si ar trebui efectuate in timpul perioadei de inspectii convenite de comun acord.
Acorda suficient timp acestor inspectii, astfel incat sa poti lua o decizie corecta cu privire la incheierea contractului de cumparare.
4. Discuta termenii de finantare cu creditorul
Obtinerea unei surse de finantare pentru cumpararea imobilului este esentiala. De asemenea, cunoasterea intervalului de timp care va fi necesar pentru a obtine aprobarea pentru creditul imobiliar este la fel de importanta. Daca nu obtii finantare in intervalul de timp convenit de comun acord cu proprietarul imobilului, este posibil sa pierzi posibilitatea de a cumpara locuinta dorita.
Pentru accesarea unui credit imobiliar, trebuie respectate mai multe conditii. In acest sens, asigura-te din timp ca esti eligibil pentru obtinerea unei surse de finantare pentru locuinta ta.
5. Intelege ca anularea unui contract de cumparare deja semnat poate fi dificila
Cumparatorul are dreptul sa se retraga dintr-un contract imobiliar semnat in cazul in care o situatie neprevazuta nu este satisfacuta. Cu toate acestea, retragerea dupa semnarea contractului de cumparare poate sa nu fie posibila.
De aceea, este foarte important sa stii in ce te bagi si care este adevaratul angajament din spatele semnarii unui contract imobiliar.
Desigur, nu vei fi singur in acest proces de vanzare-cumparare. Avocatul tau te va ajuta sa te asiguri ca documentele de cumparare vor include toate dezvaluirile necesare, actele aditionale si orice alte documente despre proprietate pe care vanzatorul ar putea fi obligat sa le furnizeze inainte de semnarea decisiva.