info

In ce momente poti purta lentile de contact colorate

Daca ai fost intotdeauna curioasa cum ti-ar sta cu o alta culoare a ochilor, acest lucru este posibil cu ajutorul lentilelor de contact colorate. Atunci cand nu au dioptrii, sunt purtate doar cu scop estetic, alegerea lor fiind pur personala. Iata in ce momente poti purta lentile de contact colorate!

La petreceri tematice

La astfel de petreceri, cum sunt, de exemplu, cele de Halloween sau cu subiecte SF, poti purta lentile de contact in culori excentrice, deoarece contextul permite un look iesit din comun. Astfel, este o idee inspirata sa porti lentile roz, rosii, galbene sau chiar albe. 

Culorile mai putin comune sunt ideale si pentru petrecerile sau intalnirile de tip cosplay. La cosplay, participantii se deghizeaza in personajele preferate din diverse productii, precum anime, manga, jocuri video, filme sau seriale.

La sedinte foto

In cadrul sedintelor foto, ai ocazia sa te joci cu lentile colorate in diverse culori jucause sau indraznete. Exploreaza-ti latura artistica si pune-te in evidenta prin schimbarea culorii irisului cu ajutorul lentilelor de contact. 

Alaturi de machiaj si de vestimentatie, lentilele colorate te ajuta sa obtii look-uri care te transforma total si iti creezi momente memorabile prin intermediul fotografiilor. Astfel, daca te pasioneaza arta fotografica, poti include lentilele de contact colorate in metodele de transformare care iti scot la iveala alte laturi ale personalitatii tale.

In club

Atunci cand mergi in club, te poti prezenta cu o nuanta a ochilor diferita de cea naturala. De pilda, in cazul in care exista anumite tinute la care consideri ca te-ar avantaja mai mult o alta culoare a irisului, simte-te libera sa incerci lentilele colorate pe care le doresti. 

Iti poti asorta lentilele cu vestimentatia sau cu o culoare noua a parului, ori chiar cu un machiaj care avantajeaza mai mult o alta nuanta a ochilor decat cea pe care o ai de la natura.

Oricand doresti sa experimentezi

Intrucat purtarea lentilelor colorate reprezinta o optiune personala, le poti purta in orice moment in care doresti sa experimentezi, sa vezi cum ai arata cu unele culori diferite de cea naturala. 

De asemenea, poti opta si pentru variatii ale nuantei tale naturale, mai intense ori care reprezinta o combinare de doua nuante, ori pentru unele excentrice. Pe langa acest fapt, te poti pregati pentru viitoarele petreceri tematice, sedinte foto sau iesiri in club.

Ce trebuie sa stii despre lentilele de contact colorate?

Iata cateva aspecte pe care este important sa le cunosti in legatura cu lentilele de contact colorate:

  • Poti purta oricand lentilele colorate fara dioptrii, cata vreme nu te confrunti cu afectiuni oftalmologice si respecti instructiunile de pe ambalaj si le mentii intr-o solutie de curatare si de intretinere creata special pentru ele, la fel ca pe cele cu dioptrii;
  • Iti recomandam sa ceri sfatul unui medic inainte de a le achizitiona, mai ales daca nu ai mai purtat niciodata niciun tip de lentile de contact. In cazul in care ai intrebari despre ele si purtarea lor, un specialist iti va clarifica aspectele asupra carora ai neclaritati.
  • Pentru lentilele colorate cu dioptrii este necesar sa mergi la un consult de specialitate, iar achizitionarea lor se face doar in baza prescriptiei medicale. De asemenea, si in acest caz medicul iti va oferi detalii despre cum sa le porti si sa le intretii. 

 

Incearca si tu look-uri noi cu ajutorul unor lentile de contact colorate! Evita rutina si pregateste-te pentru ocaziile speciale unde ii vei surprinde pe cei din jur cu o culoare diferita a ochilor!