dozator de apa
info

Cum sa folosesti un dozator de apa impreuna cu o aplicatie pentru hidratare?

In ultima vreme, in magazinele virtuale ale marilor producatori de smartphone-uri, precum App Store sau Google Play Store, au aparut tot mai multe aplicatii pentru hidratare. Concret, acestea le amintesc utilizatorilor pur si simplu sa bea o cantitate suficienta de apa pe zi, astfel incat sa isi pastreze sanatatea, iar organismul sa poata desfasura toate procesele specifice. Din pacate, succesul acestor app-uri dedicate releva o problema reala: tot mai putini romani, in special populatia tanara si activa pe plan profesional, consuma cata apa ar trebui pe zi, din motive precum stresul, lipsa timpului sau preferintele pentru alte bauturi, precum cafea, ceaiuri sau sucuri.

Intrucat apa este singurul lichid care aduce sanatate, in timp ce restul aduc gust, satisfactie sau socializare, asa cum spune Nathaniel Geana, Directorul General H2On, am decis sa iti prezentam in continuare cum sa folosesti un dozator de apa impreuna cu o aplicatie pentru hidratare. Compania romaneasca sus-numita, premiata international pentru calitatea si puritatea apei sale, livreaza apa la domiciliu si la birou, in intreaga tara, in aceeasi zi, fara comanda minima sau taxa de livrare. Fara alte introduceri, iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a te hidrata in mod corespunzator:

1. Achizitionarea unui dozator de apa si instalarea unei aplicatii de tip „drink water”. Daca in cazul app-urilor nu prea conteaza ce alegi, intrucat majoritatea sunt gratuite, au interfete similare si ofera aceleasi functii, in cazul echipamentelor, lucrurile stau diferit. Astfel, iti recomandam dozatoarele electrice de la H2On, cu rezervor cald/rece, functii pentru economia de energie si dotari precum indicator LED de incalzire/racire si tava picuratoare. Pentru ele, vei achizitiona bidoane de 19 litri, cu o apa microbiologic pura si netratata, la doar 19,9 lei, dar si pahare de unica folosinta din plastic sau carton;

2. Initierea aplicatiei si stabilirea interactiunilor cu aceasta. Pentru inceput, trebuie sa introduci anumite date de identificare ale utilizatorului – gen, varsta, greutate, inaltime, tip de activitate, climat, program etc. Pe baza acestora, aplicatia va stabili cantitatea zilnica recomandata de apa. Spre exemplu, pentru un barbat de 32 de ani, 70 de kilograme, 1,79 metri inaltime, sedentar, dintr-un climat temperat si cu un program 7-23, se recomanda o cantitate de 2.310 mililitri zilnic de la dozatorul de apa. Singura alta setare importanta pe care trebuie sa o faci este periodicitatea (app-ul iti poate reaminti sa bei apa odata la 30 de minute, una, doua, trei, patru sau cinci ore).

3. „Vizite” regulate la dozatorul de apa. La fel ca rezolutiile de Anul Nou, spre exemplu, cel mai dificil lucru atunci cand incepi o activitate este sa mentii ritmul pentru o perioada indelungata. Astfel, chiar daca in primele zile esti entuziasmat si „vizitezi” dozatorul de apa in mod regulat, trebuie sa faci acest lucru si in continuare, iar, atunci cand hidratarea corecta devine o deprindere, poti chiar dezinstala aplicatia. Cel mai important aspect insa, asa cum spuneam si mai sus, este sa consumi o apa de calitate superioara, precum cea de la H2On, si nu apa de la robinet, care in Romania nu este potabila. Mult succes!