info

Cum sa previi accidentarile, atunci cand te urci pe stepper?

Urcatul scarilor este unul dintre cele mai eficiente exercitii fizice pe care le poti efectua. Atat modul in care arati, cat mai ales starea ta de sanatate pot fi profund imbunatatite cu ajutorul acestui tip de exercitii. Scarile sunt destul de greu accesibile, astfel ca cea mai buna varianta de exercitiu este utilizarea unui aparat care imita acest tip de miscare.

Prin intermediul unui stepper, disponibil si in oferta magazinului online Sport-Mag.ro, poti obtine chiar in propria locuinta toate beneficiile oferite de urcatul scarilor. Un astfel de dispozitiv este usor de montat si de folosit si poate fi gasit si in salile de fitness. Exista multe modele la care poti apela, insa pentru fiecare trebuie sa respecti acelasi set de reguli importante, in asa fel incat sa il utilizezi in conditii de siguranta. Iata tot ce trebuie sa iei in calcul!

Exerseaza pe stepper in siguranta! Trei reguli de baza

Calitatea unui astfel de aparat fitness este data de faptul ca iti permite sa efectuezi exercitii similare cu urcatul scarilor. Acest tip de miscare este excelent pentru muschii picioarelor. Dupa doar cateva sesiuni desfasurate in mod corect, vei observa o imbunatatire a nivelului de forta si fermitate pe care il au membrele tale inferioare.

stepper

Totodata, cu ajutorul accesoriilor precum benzile elastice, poti obtine si dezvoltarea musculaturii bratelor. In plus, exercitiile pe acest aparat iti tin toata zona pieptului si a abdomenului incordate atunci cand le efectuezi. Practic, cu maniera potrivita de antrenament si cu accesorii optime, poti ajunge sa lucrezi tot corpul in mod eficient.

La fel ca in cazul tuturor celorlalte aparate fitness, si acesta presupune respectarea unui set de reguli importante prin care iti asiguri protectia atunci cand il utilizezi. Cele mai importante trei sunt:

1. Incalzeste-te asa cum trebuie – miscarile pe stepper sunt complexe si solicita o multime de grupe musculare. Este foarte important sa te incalzesti corespunzator, inainte de a te urca pe aparat.

Incalzirea este esentiala in cazul oricarui tip de exercitii, insa lucrurile ar putea deveni intense atunci cand imiti urcatul scarilor, iar intinderile musculare nu sunt un risc neglijabil. Cateva exercitii de baza, pentru incalzire, te vor ajuta sa eviti problemele.

2. Atentie la pozitie – odata ce te-ai urcat pe aparat si incepi sa exersezi, trebuie sa pastrezi o pozitie cat mai corecta. Ideal este sa ai spatele drept si sa nu te apleci in fata. Acest lucru iti va permite sa iti folosesti plamanii la capacitate maxima si sa respiri in mod corect.

In lispa unei respiratii eficiente, nu vei putea face fata unui efort indelungat pe stepper. In plus, privarea de un nivel optim de oxigen te poate expune unor pericole ridicate. Asigura-te ca ai spatele drept si pieptul in fata.

3. Ai grija la amploarea pasilor – la fel ca urcatul pe scari, si utilizarea acestui aparat trebuie sa se faca cu atentie sporita la pasi. Ai nevoie ca miscarile sa fie unele ample, cat mai apropiate de cele efectuate pe scarile reale. In lipsa unor miscari ample, presiunea va fi pusa in intregime pe muschii gambelor, lucru ce poate conduce la aparitia accidentarilor.

In oferta disponibila pe Sport-Mag.ro, poti gasi o multime de variante de accesorii si echipamente fitness. Aici gasesti si cele mai potrivite modele de stepper pe care le poti monta chiar la tine acasa.