info

Cum sa decorezi un living mic, sa para spatios

O camera de zi mica nu este un motiv pentru a nu decora asa cum doresti dimpotriva! Iata cateva tehnici simple pentru a sti sa decorezi o camera de zi mica, care va face spatiul vizual mai larg, mai confortabil si elegant. Fii atent cum alegi mobila.

Atentie la ferestre

O modalitate buna de a extinde camera de zi este de a elibera spatiul din fata ferestrelor. Acest lucru va ajuta la generarea sentimentului ca exteriorul fuzioneaza cu interiorul.

Mobila living

Aceasta trebuie sa fie aleasa cu mare atentie. Alege sa pui un mobilier de culoare alba sau nu neaparat, pot fi si alte culori dar ai grija ca ele sa fie luminoase. Mobila living in culori deschise va crea senzatia de spatiu mult mai mare decat este dimensiunea camerei. La fel ca si mobila, si peretii trebuie sa poarte vopsea de o culoare deschisa.

Pozitionarea canapelei

Punerea canapelei intr-un colt te va ajuta sa castigi o multime de spatiu, atat fizic si vizual. Pentru aceasta, este perfect o piesa de mobilier in forma de L, care permite buna circulatie a oamenilor si ofera suficient loc pentru a sta.

Covor mare, o alegere inspirata

Ar putea suna un pic ciudat, dar punerea unui covor mare in camera de zi va ajuta la a face spatiul sa arate mai mare; acest lucru se datoreaza faptului ca va oferi uniformitate si continuitate camerei. Un truc bun? In cazul in care camera de zi este prea mica, alege un covor care nu ajunge sub canapea, dar este chiar in fata picioarelor tale.

Iluminatul camerei

Este vital atunci cand vine vorba de perceperea spatiilor. De aceea, asigura mai multe surse care genereaza o lumina continua. Va trebui sa eviti anumite puncte de lumina, deoarece acestea vor crea umbre foarte dure ce vor taia din spatiu.

Alege lampile cu ecrane sau optiuni de culoare deschisa in care este expusa numai structura, cum ar fi cele metalice.

O alta alternativa buna este de a utiliza spoturi luminoase, pentru ca cu ele nu vor sacrifica spatiul aerian care impiedica si nici nu intervine in calea de ansamblu a camerei de zi.

Masuta de cafea, de inlocuit

O idee buna este de a alege o pereche de mese laterale mici, in loc de o masuta de cafea mare. Acest lucru nu este un mod de a spune ca preferi mobilier mic, doar ca preferi un mobilier functional. Cu doua mese mai mici poti restructura spatiul dupa cum ai nevoie, deoarece acestea sunt usor de mutat si de aranjat dupa bunul plac, ori de cate ori doresti sa faci o schimbare in camera. Acelasi lucru se poate face si cu un taburet sau scaun puf. Daca acestea au si spatiu de depozitare, mult mai bine!

Mobilier transparent sau oglinda- mobila living poate fi la moda si daca e cu oglinzi, foarte buna de asemenea, pentru spatiile cu cativa metri, deoarece lumina reflecta pe ele si da senzatia de camera spatioasa.