info

5 lucruri pe care vei vrea sa le ai în geanta de plajă vara asta

Printre bucuriile verii se numără cu siguranță concediile la mare, să stăm tolăniți pe plajă, să ne bucurăm de soare și apă revigorantă, să ne deconectăm și totodată să ne distrăm. Toți ne alegem cu grijă costumele de baie, îmbrăcămintea și încălțămintea pentru vacanța la mare, însă o atenție deosebită trebuie să acordăm și genții de plajă!

Trebuie să fim conștienți că pentru a ne bucura pe deplin vacanta intr-o destinatie exotica, avem nevoie de câteva măsuri de precauție, așa că geanta de plajă trebuie gândită și organizată cu responsabilitate și seriozitate.

Alege cu atenție geanta de plajă potrivită pentru tine!

Fie că alegi o geantă specială pentru plajă, un rucsac sau o sacoșă, trebuie să fie comodă și încăpătoare, suficient cât să iei cu tine lucrurile de care nu trebuie să faci rabat. Cel puțin 5 lucruri nu ar trebui să îți lipsească din geanta de plajă!

1. Protecția solară e obligatorie, nu uita loțiunea cu protecție UV

Ca să nu ai neplăceri, să te ”prăjești” la soare și să îți strici concediul la mare pe care l-ai așteptat tot anul, e obligatoriu să te protejezi de razele solare. Așa că din bagaj nu poate lipsi o loțiune, cremă sau spray cu factor de protecție UV. Cu cât factorul de protecție e mai mare, ești mai în siguranță!

Dermatologii recomandă pentru adulți produse cu factor SPF mai mare de 30 și asigură-te că produsul ales are protecție UVA și protecție UVB. Pentru copii factorul de protecție ar trebui să fie 50+ și să fie aplicat cu o jumătate de oră înainte de expunerea la soare, iar după bălăceală ar trebui să se intervină imediat cu un strat proaspăt de loțiune.

De asemenea pentru a evita deshidratarea buzelor, sau a podoabei capilare există balsamuri cu protecție UV, iar pentru a menține pielea sănătoasă și hidratată ”loțiunea de după plajă” face minuni, calmează, răcorește și tratează pielea expusă la soare.

2. Pălăria e un must have, protejați-vă capul

Tot pentru a vă proteja de razele nocive ale soarelui și de o posibilă insolație, se recomandă acoperirea capului. Așadar puneți în bagaj pălării sau șepci speciale de plajă, din materiale ușoare, deschise la culoare, cât mai comode și purtați-le atât pe șezlong, cât și când stați în apă.

3. Ochelarii de soare sunt o necesitate, nu un moft!

Nu doar pielea și capul trebuie protejate când ne expunem la soare, ochii sunt și ei afectați, mai ales la mare unde razele soarelui se reflectă pe luciul apei. Pentru efectul dorit e necesar să alegi o pereche de ochelari de soare de calitate, de preferință cu lentile polarizate, care protejează ochii de radiații, dar și pielea din jurul ochilor, prevenind îmbătrânirea precoce și formarea ridurilor.

Așadar achiziționează cu atenție aceste accesorii, sunt importante atât pentru adulți cât și pentru cei mici. Ochelarii de proastă calitate pot face mai mult rău decât bine!

4. Prosopul de plajă e indispensabil

Poate nu acordăm suficientă atenție prosopului de plajă, dar ar trebui. Prosopul are rolul de absorbi apa, deci e un lucru indispensabil pentru igiena personală. Prosoapele speciale de plajă sunt prosoape de mari dimensiuni, care se folosesc pentru a sta pe nisipul fierbinte de la malul mării, pentru a acoperi șezlongurile, sau chiar să ne ștergem după ce am iesit din apa mării.

Ei bine pentru igiena și confortul personal prosopul trebuie să fie de calitate, să absoarbă apa, să nu zgârie pielea și așa sensibilă după expunerea la soare, să fie ușor și de preferat în culori deschhise, pentru a nu atrage soarele.

5. Apă și gustări

Indiferent cât de lungă va fi sesiunea de plajă și bălăceală nu uita să ai în geantă apă și ceva gustări neperisabile. Este extrem de important să consumi suficiente lichide atunci când stai la soare, pentru a evita deshidratarea.

Mare atenție însă la produsele cu alcool, ele favorizează deshidratarea, deci nu sunt recomandate la plajă. Potasiul și magneziul din sânge scad rapid din cauza alcoolului și pot apărea palpitații sau alte probleme cardiace.

Pe de altă parte soarele și efortul depus în apa mării în general cresc apetitul, prin urmare pune în bagaj și ceva gustări sănătoase, câteva fructe, poate ceva iaurturi, biscuiți sau covrigei, în general produse ce nu se alterează rapid la căldură.

Cu puțină preocupare în geanta de plajă vei avea toate lucrurile indispensabile la îndemână și vei evita neplăceri sau situații care îți pot compromite sănătatea, starea de bine și inevitabil vacanța.