info

Tabla cupru – un material nobil cu întrebuintari multiple

Tabla cupru – un material nobil cu întrebuintari multiple

Cuprul este un material reputat pentru excelenta sa conductivitate electrica si termica, de unde si utilizarea sa în mai multe domenii precum electricitate, încalzirea locuintei precum si pentru rezistenta crescuta la coroziune. În locuinta, utilizarea sa se refera în special la acoperis si jgheaburi, dar si la realizarea instalatiilor de încalzire.

Cuprul este un material rosiatic, maleabil si ductil. Cuprul face parte din materialele nobile. Este în egala masura baza a numeroase aliaje importante (bronz, bronz-aluminiu sau alama) si a fost mereu folosit, înca din Antichitate pentru baterea de monede, însa cuprul este un metal mai comun si mai raspândit, deci nu este atât de pretios ca aurul si argintul. Cuprul poate fi folosit în egala masura si ca element de decorare pentru interior.

Proprietatile bacteriostatice si fungicide ale cuprului fac din tabla cupru un element indispensabil în domeniile în care eliminarea germenilor este un lucru absolut necesar spre exemplu cel alimentar. Este importanta si în cazul tratamentului apei si în cultura vinului, iar în gospodariile rurale, tabla cupru pentru construirea unui cazan de tuica este foarte apreciata. Proprietatile fungicide ale cuprului au condus la dezvoltarea sa în utilizarea vapoarelor, în special în cea ce priveste pastrarea cochiliilor crustaceelor.

Descopera fara sa mai astepti o larga selectie de table de cupru pe depo materiale constructii, propuse într-un numar mare de dimesniuni si grosimi, pentru o utilizare imediata. Cu siguranta vei gasi table de cupru care sa se potriveasca cerintelor si nevoilor tale.

Îmbracarea unui perete, acoperirea unei suprafete, crearea unei mobile…iata principalele întrebuintari ale tablei de cupru

Cuprul se foloseste în special ca material pentru acoperire datorita longevitatii sale extreme. Pe lânga rezistenta sa crescuta, cuprul, atunci când “îmbatrâneste” îsi schimba culoarea si se patineaza. Însa cuprul nu este destinat doar pentru a fi folosit la exterior. Unele tendinte invita utilizarea cuprului la interior ca element de decor. Poate “îmbraca” fara probleme un perete, o piesa de mobilier.

În plus, tabla cupru se poate folosi si pentru acoperis. O tabla de cupru folosita pentru acoperis se prezinta sub forma unor foi de table de cupru cu o grosime de 0,5mm si cu dimensiuni variabile. În principiu, o astfel de foaie de tabla de cupru are o latime cuprinsa între 50-65 centimetri. Cât despre lungime, aceasta variaza în functie de vântul din zona în care tabla de cupru va fi instalata. În general, acest tip de tabla poate fi instalata pe un suport (sarpanta) din lemn în forma de sipca. Un acoperis realizat cu ajutorul unei table de cupru prezinta numeroase avantaje precum rezistenta si suplete si nu numai.

Tabla cupru va fi decupata la dimensiunea dorita, în functie de nevoile tale.