info

Stivuitoarele – Indispensabile pentru multe dintre afaceri

Pentru a manipula sarcinile grele, de cele mai multe ori sunt folosite mai multe echipamente: camioane, stivuitoare, motostivuitoare. Pentru aceasta trebuie ales cu grija echipamentul de depozitare potrivit nevoilor dumneavoastra, astfel sunt puse urmatoarele intrebari:
Cati paleti trebuie mutati zi de zi? Cat timp avem la dispozitie pentru efectuarea acestei sarcini? Ce distanta trebuie sa fie acoperita?

Astfel, stivuitoarele au devenit un instrument indispensabil si foarte util pentru ridicarea si deplasarea materialelor, totodata sunt utilizate in operatiuni de fabricare si depozitare. Stivuitorul a fost introdus pentru prima data ca o platforma in miscare folosit pentru transportarea bagajelor intr-o statie de tren din Pennsylvania, dar a fost dezvoltat si remodelat in anii 1920. Iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, nevoia de echipamente specifice a venit ca o compensatie pentru criza fortei de munca.

Exista mai multe tipuri de camioane stivuitor, cum ar fi transpaletele manuale, stivuitoare telescopice, stivuitoare laterale, fiind disponibile in variante diferite si capacitati de incarcare diferite.
Motostivuitoarele sunt capabile sa transporte paletii direct in interiorul camionului. Ei au o capacitate de ridicare de cativa metri, suficient pentru a ajunge la podeaua camionului.

Avantajul carucioarele este acela ca nu sunt limitate pentru a descarca paletii. Ele pot deplasa diferite tipuri de sarcini: paleti, bobine, etc.
Mai multe accesorii se pot adapta motostivuitoarelor pentru a creste versatilitatea lor. Pretul stivuitoarelor si derivatii lui, poate fi ridicat, mai ales atunci cand vine vorba de echipamente specializate si puternice.

Cresterea productivitatii in ceea ce priveste incarcarea si descarcarea de paleti duce la atingerea in mod rapid si usor a rentabilitatii investitiei. Cumpararea echipamentelor folosite este, de asemenea, o solutie buna. Un site cum este Europe-Machinery, specializat in anunturi pentru utilaje de constructii si stivuitoare, poate fi o solutie buna. In categoria manipulatoare, veti gasi o gama larga de camioane, stivuitoare si masini de cules folosite.