info

Sfaturi pentru achizitia de puzzle-uri pentru copii mici

Puzzle-urile – o metoda excelenta de dezvoltare, pentru cei mici

 

Puzzle-urile sunt elemente de joacă grozave pentru copii mici și copii mici. Sunt atractive și funcționează ca instrumente eficiente pentru îmbunătățirea coordonării mâinii-ochi și a abilităților motorii ale copilului. Nu doar atât! Pe măsură ce pune laolaltă piesele puzzle-ului, cel mic se familiarizează cu conceptul de forme.

 

După cum știm cu toții, copiii învață cel mai bine atunci când fac lucrurile într-un mod distractiv. Ce modalitate mai bună de a-ți familiariza copilul cu alfabetul sau fructe și legume banale decât un puzzle – apoi ii permiți să se străduiască, ansambland totul împreună. Puzzle-urile concepute pentru copii foarte mici ii pot învăța despre animale, autovehicule sau chiar despre corpul uman. Pe măsură ce copiii cresc, puzzle-urile lor devin mai complexe – un fan al geografiei poate afla mai multe despre anumite țări, ori un iubitor de fluturi poate vedea cum variază speciile acestei minunate creaturi.

 

Mai important, puzzle-urile pot fi o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate în familie. Frații care se cearta de la jucării vor putea conlucra pașnic, cu distracție, la un singur puzzle.

 

Alegerea unui puzzle potrivit

Este posibil ca nu toți copiii să prinda dragostea pentru puzzle-uri la fel de repede și la fel de intens.  Ceea ce este important este ca copilul tău să țină cont de el; chiar dacă nu o va face, va trebui să găsiți modalități și mijloace pentru a-l aduce înapoi la puzzle. Pentru a-și dezvolta interesul pentru puzzle-uri, alege cu atenție seturile. Fiecare copil are interese unice; ține cont de acestea în timp ce îi cumperi puzzle-urile.

 

Majoritatea puzzle-urilor indică în mod clar o vârstă adecvată. În general, uitați-vă la numărul de piese atunci când alegeți puzzle-uri. Primul puzzle al unui copil va avea probabil patru până la șase piese care alunecă în forme separate pe tabla puzzle-ului. Puteți cumpăra puzzle-uri din lemn care se încadrează într-un cadru și au mici știfturi pentru o manipulare ușoară; acestea sunt de obicei piese unice care prezintă o formă sau un obiect. Sunt si jocuri cu cel mult șase până la zece piese necesare pentru a construi un obiect familiar din viața sa de zi cu zi, cum ar fi un animal sau o floare.

 

Unele puzzle-uri sunt tactile, astfel încât copiii să simtă blana distractivă sau plasticul neted în timp ce lucrează. Cu ajutorul unui adult, copiii de trei ani și de peste trei ani pot rezolva puzzle-uri cu 24 până la 36 de piese care se așează într-un singur cadru.

 

La început va trebui să stați în apropiere atunci când copilul lucrează la un puzzle. O mică interferență a adulților poate însemna o mare diferența. Dacă copilul tău pare mai frustrat decât inainte, scoate un puzzle pe care l-a lucrat înainte și lasă deoparte noul puzzle, timp de o lună sau două.

 

Fiecare puzzle pe care îl cumpărați va avea probabil o durată de joc de cel puțin un an. Rețineți că piesele mici din carton nu sunt potrivite pentru copiii cu vârsta sub trei ani.

 

De unde sa cumperi jocuri de puzzle potrivite pentru copii? Descopera aici oferta magazinului KIZO!

 

Sfaturi pentru jocul cu puzzle-uri

 

  1. Rezolvați puzzle-uri pe o masă, de preferință. Acest lucru reduce șansa de a pierde piese și, de asemenea, face mai ușoară asamblarea acestora.
  2. Păstrați imaginea puzzle-ului în fața copilului mic, astfel încât acesta să-și poată compara lucrarea cu imaginea completă și să continue să joace.
  3. Numărați piesele înainte de a pune deoparte un puzzle. Nu vă va ajuta doar să urmăriți piesele puzzle-ului, ci vă va ajuta și copilul să înțeleagă conceptul de numere și numărare.
  4. Amplasați un loc special într-un dulap sau pe un raft și păstrați puzzle-urile împreună într-un singur loc. Permiteți-i copilului să aleagă un puzzle; acesta poate fi primul pas către o după-amiază de vacanță petrecută cu fericire sau o seară liniștită în weekend.
  5. Ramai aproape în jur în timp ce copilul își rezolvă puzzle-ul, dar nu te amesteca. Lasă-l pe cel mic tău să fie creativ și imaginativ și spune-i că este in regula dacă greșește în acest proces. Ca oricine altcineva, el va învăța mai repede și mai bine din greșelile sale. Cu toate acestea, fii gata să intervii și să ajuti când (și numai când) vezi și auzi că copilul tău devine din ce în ce mai frustrat și, prin urmare, din ce în ce mai puțin eficient. Dacă se confruntă adesea cu sarcini imposibile singur și eșueaza complet, va renunța.

 

Poate fi o idee bună să citiți despre dezvoltarea fizică, mentală și emoțională a copilului dumneavoastră. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți o perspectivă mai bună asupra viziunii sale asupra lumii.