info

Saltele Memory OrtoFlex

OrtoFlex iti ofera cateva sfaturi despre saltelele cu memorie, cunoscute și sub denumirea de saltele cu spumă de memorie, sunt produse dintr-un material special numit spumă viscoelastică cu caracteristici impresionante si durabilitate crescuta .

Acest material a fost inițial dezvoltat de NASA pentru a oferi susținere și confort astronauților în timpul lansărilor spațiale. De-a lungul anilor, această tehnologie s-a extins în industria de saltele și a devenit populară datorită caracteristicilor sale distincte.

Saltele OrtoFlex va prezinta caracteristici ale saltelelor memory foam :

  1. Sensibilitatea la temperatură: Spuma viscoelastică reacționează la căldura corpului, cedând și adaptându-se la forma specifică a corpului atunci când este expusă la căldură. Acest aspect ajută la distribuirea uniformă a presiunii, oferind suport și confort personalizat.
  2. Mișcare: Un alt beneficiu al saltelelor cu memorie constă în capacitatea lor de a absorbi mișcarea. Acest lucru înseamnă că miscările unui partener în timpul somnului nu vor afecta în mod semnificativ celălalt partener, ceea ce poate fi benefic pentru cuplurile care au diferite obiceiuri de somn.
  3. Coloana : Datorită capacitatii de adaptare, saltelele cu memorie pot contribui la alinierea corectă a coloanei vertebrale, reducând astfel presiunea exercitată asupra anumitor zone ale corpului și diminuând disconfortul la nivelul spatelui.
  4. Trainicia : Calitatea materialului din care sunt fabricate saltelele cu memorie poate contribui la durabilitatea acestora. Cu toate acestea, durata de viață poate varia în funcție de calitatea generală a saltelei și de îngrijirea acesteia.
  5. Alergii: Deoarece spuma viscoelastică este densă și rezistentă la acarieni, saltelele cu memorie pot fi o opțiune bună pentru persoanele care suferă de alergii.

Este foarte important să menționăm că, în timp ce mulți oameni apreciază confortul oferit de saltelele cu memorie, există și persoane care pot simți că acestea rețin căldura și pot părea mai calde în comparație cu alte tipuri de saltele.

Alegerea unei saltele de pat depinde în mare măsură de preferințele personale, stilul de dormit și eventualele probleme de sănătate sau alergii. In general o saltea cu memorie este mai confortabila fata de restul saltelelor .