implant dentar
info

Pasii pe care va trebui sa-i urmezi dupa inserarea unui implant dentar

Ai decis sa optezi pentru tratamentul cu implant dentar, dar iti este teama de ce va urma? Poti sa te linistesti, deoarece inserarea implantului nu va fi dureroasa. Aceasta interventie va fi facuta sub anestezie, dar pentru a avea o recuperare rapida, este importanta respectarea unor anumiti pasi.

Iata ce este recomandat sa faci dupa procedura de implantare!

Urmeaza tratamentul medicamentos prescris de specialist

Pentru a nu avea surprize neplacute dupa interventie, este important sa tii cont de tratamentul pe care ti-l va prescrie medicul implantolog. El iti va spune ce medicamente sa iei, astfel incat sa nu simti durere dupa ce efectul anesteziei va trece, sa nu te confrunti cu o infectie si sa te recuperezi intr-un timp scurt.

Aplica comprese reci pe zona afectata

Atunci cand te intorci acasa, dupa ce interventia a avut loc, este indicat sa tii o compresa rece, pentru a reduce inflamatia si a micsora edemul. Cu ajutorul ei, vei putea grabi vindecarea zonei in care a fost inserat un implant dentar.

Curata-ti dintii cu atentie

De regula, periajul dentar poate fi efectuat chiar a doua zi dupa interventie, insa exista si exceptii. Medicul specialist iti va putea spune cand ar trebui sa incepi igiena orala, dar este important sa nu utilizezi o periuta cu peri tari pentru a efectua periajul. Dupa inserarea implantului, zona respectiva va fi sensibila, motiv pentru care trebuie sa alegi o periuta cu peri moi.

De asemenea, dupa interventie, este recomandat sa folosesti apa de gura pentru a evita instalarea bacteriilor.

Nu fuma si nu consuma alcool in perioada post-operatorie

Orice medic iti va spune ca nu trebuie sa consumi tutun sau alcool in ziua interventiei, dar in cazul tutunului, perioada se prelungeste, fiind important sa renunti la acest viciu macar 2 saptamani dupa interventie. De ce? Pentru ca tigarile contin substante nocive care pot compromite procesul de regenerare si vindecare.

Ai grija ce mananci

Asa cum probabil te astepti, in primele zile dupa inserarea unui implant dentar, trebuie sa ai grija si la alimentatie. Este de preferat sa consumi alimente moi pentru a nu pune in pericol zona in care a fost efectuata interventia. De asemenea, este indicat sa nu consumi alimente sau bauturi foarte reci sau foarte fierbinti, picante sau acide.

Cand trebuie sa te prezinti din nou in clinica de stomatologie?

Medicul implantolog te va chema la clinica dupa aproximativ 7-10 zile de la interventie, pentru a-ti scoate firele si a verifica daca totul este in regula. Apoi, va trebui sa te prezinti la cabinet dupa aproximativ 3-6 luni, pentru inserarea bontului protetic si a coroanei dentare.

Alege o clinica stomatologica cu experienta!

Pentru ca interventia cu implant dentar sa decurga bine si sa nu ai surprize neplacute pe parcurs, este important sa alegi o clinica stomatologica cu aparatura moderna si medici cu experienta, asa cum este www.dentalexcellence.ro.

Aici vei gasi o echipa de medici bine pregatiti care iti vor explica toti pasii si care vor avea grija de dantura ta. In plus, daca vei alege aceasta clinica stomatologica, vei putea plati tratamentul cu implant dentar in rate si te vei bucura de multe alte beneficii!