pachete cadouri
News

Pachete cadouri: cum alegi ambalajele in functie de semnificatia culorilor

Atunci cand vine vorba de impachetarea cadourilor, exista mai multe aspecte de luat in considerare decat ai crede la prima vedere.

Unul dintre aceste detalii este culoare ambalajului. Deoarece fiecare culoare are propria semnificatie si poate fi interpretata in moduri diferite, ele sunt potrivite in diferite situatii si ocazii.

Iata ce ar trebui sa stii despre culori inainte de a cumpara pachete cadouri pentru cei dragi.

  1. Culoarea rosie

Culoarea rosie este adesea asociata cu pasiunea, iubirea si emotiile intense. Este o alegere potrivita pentru pachetele cadou oferite partenerul de viata sau pentru prietenii foarte apropiati.

Rosul transmite energie si caldura. Totusi, atunci cand oferi un dar impachetat in aceasta culoare, trebuie sa acorzi o atentie foarte mare contextului, deoarece nu este potrivit pentru situatiile mai formale sau pentru darurile destinate colegilor sau cunostintelor.

  1. Albastrul

Aceasta culoare semnifica loialitate, calm, intelepciune si stabilitate, iar pachetele cadou de culoare albastra sunt potrivite pentru persoanele care au avut sau au un rol important in viata ta, asa cum sunt parintii, bunicii, nasii.

De asemenea, albastrul este o culoare potrivita pentru cadouri corporative, deoarece este una dintre culorile considerate ca fiind „serioase”.

  1. Verde

Verdele este asociat cu natura, prospetimea si speranta. Este potrivit pentru cadouri cu tema legata de natura, sanatate sau ingrijire personala, dar poate fi folosit la fel de bine si pentru pachetele oferite la evenimente corporate, deoarece este o culoare placuta pentru ochi.

  1. Galben

Galbenul este una dintre culorile pline de energie si optimism, transmite bucurie, entuziasm si este o alegere foarte buna pentru pachetele destinate unui eveniment precum absolvirea unui curs, pensionare sau reusita la un examen important.

Cu toate acestea, galbenul este o culoare intensa si nu trebuie folosita in exces.

  1. Mov

Movul este o culoare asociata cu misterul, creativitatea si eleganta. Este o alegere excelenta pentru pachetele de cadouri destinate evenimentelor speciale sau persoanelor care pun foarte mult accent pe aspect.

Movul este considerata o culoare sofisticata si poate face ca pachetele cadou sa iasa in evidenta.

 

Desi poti alege ambalaje in orice culoare ti-ai dori, exista cateva culori sau nuante care nu vor fi potrivite decat in foarte putine situatii.

Iata ce culori ar trebui sa eviti atunci cand oferi un cadou, pentru a nu crea confuzii sau pentru a nu ofensa pe cineva:

  1. Culorile fosforescente

Aceste nuante sunt foarte puternice si exista sansa sa nu se potriveasca in majoritatea situatiilor in care vrei sa oferi un cadou. Cel mai bine este sa folosesti nuante pastelate, care sa fie delicate si rafinate.

  1. Maro

Aceasta culoare poate parea plictisitoare sau trista si va transmite o impresie negativa destinatarului cadoului.

  1. Negrul

In foarte multe culturi negrul este considerat ca fiind culoarea doliului, deci este indicat sa eviti pachetele cu ambalaje de aceasta culoare. Cu toate acestea, exista si exceptii, cum ar fi petrecerile in care este folosit foarte mult negru pentru decor, asa cum sunt cele de Haloween, sau in cazul ambalajelor care au si alte culori, precum auriu sau argintiu.

 

In concluzie, alegerea culorilor pentru pachetele de cadouri poate avea un impact semnificativ asupra modului in care sunt percepute de cei care le primesc.

Deoarece nu este atat de usor sa faci cadouri care sa aduca fericire, specialistii de la cadoulspecial.ro iti vin in ajutor. Nu mai pierde timpul cautand un cadou potrivit, de la continut si pana la ambalaj – Cadoul Special te ajuta sa transformi fiecare ocazie intr-un eveniment special.