Noțiuni despre Sisteme de aer condiționat inteligente
info

Noțiuni despre Sisteme de aer condiționat inteligente

Dacă intenționați sau proiectați o clădire inteligentă sau o casă inteligentă, adăugarea unui sistem inteligent de aer condiționat este destul de simplă, deoarece aveți o listă goală. Dar, dacă doriți să integrați aer condiționat inteligent într-o clădire mai veche, firma de service aer conditionat galati trebuie să facă câțiva pași suplimentari:

  • Identificați echipamentele învechite. Orice este învechit probabil nu va fi la fel de eficient din punct de vedere energetic ca și echipamentele moderne. Creați un inventar detaliat al echipamentelor utilizate în sistemul dvs. de aer condiționat și comparați-l cu un nou model similar. Acesta este ceva la care se va uita și auditorul dvs. energetic, dar vă ajută să aveți aceste informații la îndemână.
  • Efectuați un audit energetic asupra clădirii. Acest lucru trebuie făcut de un profesionist autorizat sau certificat și vă va ajuta să înțelegeți cât de critică este problema energetică, precum și o idee bună despre cantitatea de energie și bani pe care o puteți economisi atunci când faceți îmbunătățiri. Internetul obiectelor (IoT) poate face procesul de colectare a datelor fără fir mult mai ușor. Dacă aveți tehnologie la nivel de senzor integrată în clădire, puteți afla temperatura, umiditatea, fluxul de aer etc. din fiecare cameră mai repede decât dacă trebuie să faceți acest proces manual.
  • Alegeți elementele de aer condiționat și ale structurii clădirii care pot fi îmbunătățite după ce ați identificat modul în care funcționează clădirea. Acest lucru variază dramatic de la clădire la clădire, dar există câteva elemente importante care iau un sistem simplu și îl fac mult mai inteligent. Acestea sunt prezentate mai jos.

Cum să faci un sistem de aer condițional „inteligent”

Cum să faci un sistem de aer condițional „inteligent”

Compresor și manipulator de aer

Compresorul, care este pompa electrică care comprimă agentul frigorific, și dispozitivul de manipulare a aerului, care suflă aer peste bobinele de încălzire sau răcire, ambele preiau o încărcătură majoră de energie pe sistem. Este important ca aceste componente să fie optimizate, astfel încât să nu devină o scurgere majoră de energie (și numerar). Eficiența poate fi atinsă atât în ​​echipamentul în sine, cât și atunci când aceste două componente rulează numai atunci când sunt necesare.

Multe companii de utilități oferă, de asemenea, programe de „răspuns la cerere”, în care companiile de utilități vor stimula clientul să le permită să oprească sarcini mari de energie la momentele de vârf ale cererii. De-a lungul timpului, IoT va permite „stabilirea prețurilor în timp de utilizare”, ceea ce înseamnă că consumatorii vor achiziționa energie prin mecanisme de piață (cerere și ofertă), mai degrabă decât prin prețuri fixe. stocare) este posibilă doar întrucât din ce în ce mai multă inteligență este integrată în rețelele noastre electrice și echipamentele mecanice.

Ventilație și alimentare cu aer

Sistemul de ventilație direcționează aerul unde și când este necesar într-o clădire. Într-o clădire comercială nouă, sistemele complexe de ventilație sunt de obicei modelate în prealabil cu tehnologia BIM. Chiar și în construcțiile rezidențiale, un inginer licențiat în mecanică, inginerie și instalații sanitare (MEP) trebuie de obicei să proiecteze sistemul service aer conditionat, care include proiectarea ventilației. Scopul general este de a oferi aer camerelor ocupate și de a menține temperatura la aceste camere la un nivel confortabil.

Cu toate acestea, chiar și un sistem inteligent poate fi uneori anulat de ocupanții clădirii, ceea ce perturbă eficiența și economiile de costuri. Imaginați-vă un portar, de exemplu, care curăță o clădire noaptea. Dacă clădirea a fost modelată pentru a merge de la 76 de grade la 85 de grade după ora 18:00, iar portarul suprascrie această funcționalitate prin rotirea termostatului la 70 de grade în fiecare seară în timp ce lucrează, aceasta este o utilizare abuzivă clară și definitivă a sistemului modelat. Monitorizarea unui astfel de lucru este destul de simplă, dar ceea ce este mai greu este să știi dacă orificiile de aerisire sunt blocate sau dacă oamenii au făcut alte „îmbunătățiri” în spațiile lor de lucru. Cel mai bun mod de a monitoriza utilizarea ca aceasta este prin intermediul tehnologiei bazate pe senzori. Permite managerului clădirii (sau unui computer, dacă sistemul este suficient de inteligent) să monitorizeze când ceva este blocat sau modificat, astfel încât problema să poată fi remediată imediat.

Termostat

Termostatele inteligente măsoară de obicei temperatura, dar termostatele cu adevărat inteligente pot citi temperatura, umiditatea, gradul de ocupare și alte variabile. Aceste caracteristici permit termostatului să ia decizii mai bune cu privire la modul de reglare a temperaturii camerei și a regreselor. O parte din motivul pentru care este înțelept să atragă un auditor este că disconfortul din cameră poate să aibă puțin de-a face cu temperatura și tot ce are de a face cu căldura latentă, care este căldura cauzată de umiditate. Acest lucru se poate datora infiltrării aerului sau unui design slab al HVAC.

O altă parte a transformării unui termostat în inteligent este plasarea acestuia în locul potrivit. Dacă un termostat este instalat lângă o sobă cu șase arzătoare într-o bucătărie a restaurantului, iar bucătarul-șef decide că este prea fierbinte, întregul restaurant va îngheța cât este confortabil. Aici intervine zonarea. Încălzirea și răcirea zonată vă ajută să mutați aerul în zonele potrivite la momentul potrivit și face parte integrantă din transformarea unui sistem HVAC în inteligent.