info

Motive pentru care ar trebui sa citesti in fiecare zi

Viata ne tine ocupati. Intre scoala, munca si familie, abia gasim timp sa mancam, daramite sa citim o carte. Intrebati-va: „Cand a fost ultima data cand am citit o carte sau un articol substantial?” S-ar putea fii surprins de faptul ca nu iti poti amintii ultima carte citita. Daca obiceiurile tale zilnice de lectura sunt centrate pe cele mai recente story-uri, actualizari facebook si ultimele stiri din lumea mondena, esti unul dintre multi oameni care nu isi fac un obicei de a citi in mod regulat. Majoritatea oamenilor nu stiu asta, dar lectura este foarte benefica.

Cititul este stimulator mental

Potrivit Centrului Fisher pentru Fundatia de Cercetare a Alzheimer, un om de stiinta a analizat 15 studii care au implicat 718 barbati si femei cu Alzheimer intr-o forma usoara pana la moderata sau alte forme de dementa, iar studiile lor arata ca stimularea mentala poate incetini progresia si, in unele cazuri, poate preveni boala Alzheimer si dementa deoarece un creier activ este incetinit din pierderea puterii.

Creierul tau este un muschi si, la fel ca orice alt muschi din corp, exercitiile regulate il mentin puternic si sanatos. S-a dovedit ca realizarea de puzzle-uri si jocurile care necesita strategie si logica au un rol de jucat in stimularea cognitiva.

Citirea extinde vocabularul

Cu cat citesti mai mult, cu atat esti expus mai multor cuvinte. Cuvintele la care te expui, treptat si inevitabil isi fac loc in vocabularul tau si vei observa ca folosesti noile tale cuvinte zilnic. Acest lucru ajuta la articulare si poate chiar sa va ajute in cariera, permitandu-va sa fiti perceput ca un om inteligent, informat pe o varietate de subiecte.

Citirea extinde cunostintele

Cand citesti, capul tau este plin de informatii noi si nu stii niciodata cand ai putea avea nevoie de ele. Cu cat stii mai multe, cu atat esti mai bine echipat pentru a face fata provocarilor si castigi ceva ce nu ti se poate lua niciodata.

Citirea imbunatateste memoria

Citirea unei carti va obliga sa va amintiti personaje, situatii, circumstante, ambitii si o varietate de cote atunci cand aveti de-a face cu un complot care se impleteste intr-o poveste. Chiar si atunci cand memoria noastra de zi cu zi pare sa fuga de noi, este important sa stim ca fiecare amintire noua pe care o creati, creeaza noi cai ale creierului si le intareste pe cele existente… Astfel, obtineti o memorie pe termen scurt mai buna pentru a crea noi amintiri.

Citirea va intareste gandirea analitica

Cititi vreodata o poveste si v-ati dat seama cum se va termina inainte de a o termina de citit? Daca da, ati reusit sa puneti la lucru gandirea critica si analitica. Aceeasi abilitate de a analiza detaliile poate fi folosita pentru a critica un complot. Acest lucru te face sa analizezi daca piesa este bine scrisa, daca personajele au fost create corect, daca povestea este lina etc.

Cititul este distractiv si GRATUIT!

Sigur, cumpararea de carti este o optiune, dar poate deveni costisitoare daca considerati ca lectura va place. Pentru divertisment cu buget redus, puteti vizita biblioteca locala si aveti la dispozitie nenumarate oportunitati de lectura gratuit. Exista, de asemenea, numeroase aplicatii care sunt disponibile gratuit pe dispozitivele dvs. inteligente, care pot satisface natura dvs. curioasa

Campanii de link building cu ajutorul advertorialelor seo ,contacteaza-ne pentru oferta.