info

Metode moderne pentru îngrijirea și remodelarea aspectului unghiilor

Unghiile sănătoase și bine îngrijite pot completa perfect orice ținută și pot contribui la un aspect impecabil. Dincolo de aspectul estetic, unghiile joacă un rol important în viața de zi cu zi, oferind protecție degetelor și contribuind la dexteritate.

Din fericire, astăzi există o varietate de metode moderne pentru a ne îngriji unghiile și a le remodela aspectul, oferindu-ne posibilitatea de a obține rezultate profesionale chiar și acasă.

1. Îngrijirea unghiilor naturale:

 • Hidratare: Hidratarea regulată a unghiilor și a cuticulelor este esențială pentru a le menține sănătoase și flexibile. Utilizează o cremă hidratantă bogată în uleiuri naturale de cel puțin două ori pe zi.
 • Protejare: Evită expunerea prelungită la apă fierbinte sau detergenți agresivi. Poartă mănuși atunci când faci treburi casnice sau speli vasele.
 • Alimentație: O alimentație bogată în vitamine și minerale este esențială pentru o creștere sănătoasă a unghiilor. Consumă fructe și legume proaspete, nuci, cereale integrale și lactate.

2. Remodelar

 • Pilă: Alege o pilă de unghii de calitate, cu o granulație fină, pentru a evita deteriorarea unghiilor. Pilează unghiile într-o singură direcție pentru a preveni ruperea lor.
 • Baterie: Utilizează un bloc de lustruire pentru a obține un luciu natural al unghiilor.
 • Freza unghii electrică: O  freză unghii electrică poate fi un instrument util pentru a remodela unghiile mai rapid și mai precis. Alege o freză cu diferite capete interschimbiale pentru a îndepărta cuticulele, a pili unghiile și a le netezi suprafața. Asigură-te că utilizezi freza la o viteză mică și cu o presiune ușoară pentru a evita deteriorarea unghiilor.

3. Manichiura și pedichiura:

 • Oja: Alege o ojă de calitate care nu conține substanțe chimice nocive. Aplică oja în straturi subțiri pentru a evita formarea de dungi și lasă fiecare strat să se usuce complet înainte de a aplica următorul.
 • Gel UV: Manichiura cu gel UV oferă o durabilitate mai mare decât oja clasică. Asigură-te că utilizezi produse de calitate și respectă instrucțiunile de aplicare pentru a evita deteriorarea unghiilor.
 • Unghii artificiale: Unghiile artificiale pot fi o opțiune pentru cei care doresc unghii mai lungi sau mai puternice. Asigură-te că alegi unghii de o calitate bună și că le aplici corect pentru a evita infecțiile.

4. Sfaturi suplimentare:

 • Evită să te rozi la unghii: Roșterea unghiilor le poate deteriora și le poate face să se rupă.
 • Fii atentă la semnele de probleme: Schimbarea culorii unghiilor, fragilitatea sau deformarea pot indica o problemă de sănătate. Consultă un medic dacă observi astfel de modificări.
 • Relaxare: Stresul poate afecta negativ sănătatea unghiilor. Asigură-te că te relaxezi suficient și adopți un stil de viață echilibrat.

Utilizarea unei freze unghii electrice poate facilita semnificativ remodelarea unghiilor și obținerea unor rezultate profesionale acasă. Alege o freză de calitate cu diferite capete interschimbiale și utilizeaz-o cu prudență pentru a evita deteriorarea unghiilor.