Stiati ca in 2018 doua treimi din energia totala folosita de americani era irosita inutil? Sunt o multime de resurse energetice risipite pe care nu le vom putea recupera niciodata. Cu toate acestea, exista vesti bune. Expertii cred ca pana in 2050 ne putem reduce consumul total de energie cu pana la 60% si tot ce va fi nevoie este o simpla conservare a energiei.
In acest articol, vom oferi o explorare aprofundata a conservarii energiei si vom explica de ce a devenit atat de importanta. Vom analiza, de asemenea, subiectul modului de conservare a energiei si vom viza modalitati specifice pe care le puteti ajuta in eforturile de conservare a energiei. Spre exemplu, stiai ca daca folosesti benzi LED vei economisi mai mult, fara sa iti pui in pericol confortul. Vezi aici magazinul online pedavo.ro.
Ce este conservarea energiei?
Conservarea energiei este atunci cand iei o decizie constienta de a folosi mai putina energie. S-ar putea sa va intrebati, poate fi chiar atat de simplu? Da, da, se poate! Nu numai ca este simplu, dar este si destul de benefic. Cand reducem cantitatea de energie pe care o folosim, incetinim epuizarea combustibililor fosili si ajutam la curatarea mediului. In timp ce suntem la asta, ajungem sa economisim bani. Sa aruncam o privire mai atenta.
De ce este importanta conservarea energiei?
In prezent, sursele primare de energie sunt combustibilii fosili precum petrolul, carbunele si gazele naturale. Cu toate acestea, combustibilii fosili sunt resurse neregenerabile care sunt create in adancul suprafetei Pamantului de-a lungul a milioane de ani. Le folosim atat de repede incat se vor epuiza in cele din urma.
In plus, combustibilii fosili au un impact negativ asupra mediului. Carbunele este poluantul numarul unu. Arderea acestuia duce la emisii de dioxid de carbon care contribuie la incalzirea globala. In plus, arderea carbunelui provoaca ploi acide, smog si funingine. Ea creeaza chiar si emisii toxice in aer, care sunt legate de dizabilitati congenitale, cancer si alte afectiuni grave legate de sanatate .
Cum ajuta conservarea energiei mediului?
Cand va limitati consumul de energie, va reduceti impactul asupra mediului. Cu cat trece mai mult timp fara a face schimbari semnificative, cu atat amenintarea incalzirii globale si a schimbarilor climatice devine mai mare pentru viata noastra de zi cu zi.
Cand ardem combustibili fosili, acestia creeaza o cantitate incredibila de emisii de gaze cu efect de sera. Aceste gaze , care includ dioxid de carbon, se aduna mai repede decat le poate absorbi atmosfera , ceea ce impiedica Pamantul sa poata mentine o temperatura stabila in mod corespunzator.
Cresterea temperaturii planetei este ceea ce numim incalzire globala. Clasificam efectele secundare ale incalzirii drept schimbari climatice. Observam aceste efecte secundare prin evenimente precum modificari ale nivelului marii, valuri de frig, secete, uragane, topirea ghetarilor si incendii de vegetatie. Din fericire, putem reduce emisiile de gaze cu efect de sera prin reducerea consumului de energie.
Simplul act de conservare a energiei poate ajuta la incetinirea incalzirii globale , ceea ce ne va permite sa:
- Salvati orasele de coasta de la disparitia sub apa
- Imbunatatiti calitatea apei si protejati recifele si alte ecosisteme fragile
- Imbunatatiti calitatea aerului si reduceti alergenii din aer, ceea ce duce la un risc redus de probleme cardiovasculare si respiratorii
- Otineti un impact mai mic asupra sanatatii mintale , ranilor si deceselor cauzate de vremea severa.