info

Cum se intretine corect instalatia de aer conditionat a masinii?

Ce faci atunci cand masina ta are probleme? Unde mergi, spre exemplu, atunci cand ai nevoie de roluit jante? Dar atunci cand masina ta nu mai franeaza corect? La un service auto care sa te ajute sa obtii cele mai bune rezultate si sa iti repari masina cat mai repede. Cu siguranta stii ca aerul conditionat este util pentru masina ta, deoarece te va ajuta sa conduci in conditii de confort pe timpul verii, sa iti dezaburesti geamurile mai usor si sa te simti mai bine iarna.

Ar trebui sa-ti reincarci aerul conditionat?

Majoritatea soferilor nu stiu cum functioneaza aerul conditionat si, prin urmare, efectueaza actiuni inutile. Iata cateva raspunsuri care va vor ajuta sa va intelegeti mai bine sistemul de aer conditionat.

In ce consta aerul conditionat din vehiculul meu?

Usor de utilizat, ceea ce este cunoscut printre noi drept „aer conditionat” ascunde in spatele acestui cuvant simplu un sistem complex a carui intretinere determina eficienta acestuia. Mai ales ca vehiculele recente sunt din ce in ce mai sofisticate in ceea ce priveste tehnologia, iar sistemul de aer conditionat nu face exceptie.

In primul rand, trebuie sa stiti ca aerul conditionat functioneaza pe acelasi model ca un frigider. Este un circuit inchis in care circula un fluid, numit „freon”. Acest fluid va crea frig (-25 ° C) in timp ce trece de la starea lichida la starea gazoasa.

Ori de cate ori acest lichid este scazut, acesta trebuie curatat si agentul frigorific trebuie inlocuit. Acest lucru va asigura ca aveti suficient lichid Freon in sistem pentru ca aerul conditionat sa functioneze corect, asigurand in acelasi timp confortul ocupantilor vehiculului.

Cat dureaza o incarcare a aerului conditionat?

Aerul conditionat nu functioneaza tot timpul, decat daca locuiti intr-un climat foarte cald, astfel incat o reincarcare a aerului conditionat dureaza cel putin trei ani. Desigur, daca doriti, puteti adopta o abordare pro-activa si planificati sa o completati la fiecare trei ani ca parte a intretinerii obisnuite. Daca mergi la freon auto Brasov, urmand acest link, nu va trebui sa astepti foarte mult pana cand masina ta va fi incarcata din nou.

Cand sa va reincarcati aerul conditionat?

Cea mai simpla abordare ar recomanda sa va reincarcati aerul conditionat atunci cand constatati ca sistemul nu mai functioneaza. Nu foarte evident sau placut, cand te afli in mijlocul unei calatorii in mijlocul verii. Mai general, aerul conditionat al vehiculului tau trebuie sa fie reincarcat atunci cand a fost victima unei scurgeri. In alte cazuri, doar schimbarea filtrului de aer conditionat este suficienta pentru a mentine sistemul de aer conditionat in stare buna.

Pentru incarcare freon auto, intretinere jante si alte operatiuni care vizeaza repararea masinii tale, intra pe service auto unde vei gasi cele mai bune astfel de servicii.  Alegand servicii premium pentru masina ta va fi mult mai usor sa obtii cele mai bune rezultate si sa te asiguri ca ai facut cele mai bune investitii, fara sa stai cu teama ca va trebui sa te intorci in service mai repede decat te-ai astepta.