info

Cum se aleg corect covoarele?

Un covor satisface mai multe nevoi. Intr-adevar, acest accesoriu este decorativ, la moda, confortabil si usor de curatat. Pentru a mentine armonia in camera, trebuie luate in considerare culorile si materialele deja prezente. Covoarele pot fi vazute ca decoratiuni sau ca elemente pe care sa le pui in casa pentru confort. In momentul in care trebuie sa alegi cele mai bune covoare, tot ce trebuie sa faci este sa te orientezi tinand cont de modul in care covoarele vor arata pe podeaua ta. Cumpara cele mai interesante covoare si cu siguranta vei reusi sa obtii cele mai bune accesorii pentru casa ta.

Dimensiunile unui covor de living

In comertul clasic, gasim covoare:

  • De dimensiuni mici (70 x 140, 90 x 160, cu diametrul de 60 sau 80 cm);
  • Dimensiune medie (120 x 180, 140 x 200, 170 x 240, cu diametrul de 120 cm);
  • Dimensiune mare (200 x 300 cu diametrul de 200 sau 250 cm).

Marimea ideala a unui covor pentru o camera de zi este definita de dispunerea canapelelor si a masutei de cafea. Idealul este sa alegeti un covor care sa aiba cel putin aceeasi lungime cu canapeaua. In ceea ce priveste latimea, aceasta ar trebui sa va permita sa intoarceti masa in timp ce ramaneti pe covor. Vom opta astfel pentru un covor de 200 x 300 cm pentru un living mare si vom favoriza modelele rotunde intr-o camera mica. Alege covoare cu care sa nu te chinui atunci cand trebuie sa le scoti din casa pentru ca daca sunt prea mari vor deveni incomode.

Ce material pentru un covor de living?

Alegerea materialului pentru un covor de sufragerie depinde de utilizarea acestuia, de design si de confortul dorit. Alegerea se va face in principal intre fibrele naturale si cele sintetice.

  • Fibrele naturale

Un covor de living din lana este rezistent la uzura si murdarie. In plus fata de confortul ireprosabil, ofera o buna izolare fonica si termica. Covorul din bumbac este apreciat pentru rezistenta sa, dar si pentru capacitatea sa de absorbtie a umezelii. Matasea, pe de alta parte, este un material lucios, moale si rezistent.

  • Fibrele sintetice

Viscoza este o fibra semisintetica neteda, moale si stralucitoare asemanatoare cu matasea. Rezistenta covorului de viscoza depinde in mare masura de densitatea gramezii sale.

Rezistent la pete, covorul din poliester isi pastreaza luciul culorilor chiar si cu trecerea timpului. Este recomandabil sa favorizati o inaltime medie a gramezii pentru a obtine un efect frumos odata ce camera este mobilata.

Ce culoare pentru un covor de living?

Un covor colorat pe podea va aduce un plus de viata si originalitate in camera de zi. Intr-adevar, alegerea se face in functie de culorile deja prezente in camera.

  • Nuante neutre

Culorile neutre sunt de baza care merg usor peste tot si se armonizeaza cu toate stilurile. In functie de material, un covor de baza alb de sufragerie se va potrivi cu toate tipurile de decor. De asemenea, in functie de material, negrul poate avea o conotatie grafica sau sic. Retineti ca un covor complet negru va intuneca podeaua unde este asezat. Pentru a evita orice lipsa de gust, cel mai bine este sa aveti un mediu luminos pentru a crea un contrast fara a intuneca intregul living. Griul este preferat pentru modernizarea unei camere cu mobilier vechi. Pentru a crea o armonie buna in camera de zi, este mai bine sa aveti alte indicii de gri.

Covoarele maro, pe de alta parte, incalzesc spatiul. In afara de tonurile neutre si calde, acestea se potrivesc perfect cu mobilierul din lemn inchis la culoare, precum si cu pielea si culorile rosu, prune sau roz.