info

Cele cateva sfaturi pentru o sedinta foto de succes

Crearea de fotografii care fac alte persoane fericite este o provocare, deoarece nu este deloc usoara, dar nici nu este imposibila si o vom arata acum, unde veti sti cel mai bun mod de a face o sesiune foto cu  sfaturi simple, care sunt axate pe mediul inconjurator, elemente ale locului, echipamente si editare.

Dar ceea ce trebuie sa tii cont este de ce se desfasoara si ce rezultate isi doreste persoana care iti cumpara  serviciile, in ceea ce priveste pozitiile, tema, clima, iluminatul si compozitia. Pur si simplu pune, planifica si asigura-te ca totul se intampla perfect, astfel incat modelul sa se simta increzator si sa indeplineasca cele mai bune pozitii ale sale.

Atunci cand cauti cele mai bune solutii foto si video este foarte important sa iei in calcul si faptul ca vei avea nevoie de mai multe dispozitive diferite pentru a obtine cele mai bune rezultate in activitate ta astfel incat sa iti maresti portofoliul de clienti. Alege toatse instrumentele de care ai nevoie atunci cand ai nevoie de ele astfel incat sa poti evita surprizele neplacute de a nu avea trusa completa in momentul in care ai cea mai mare nevoie de ea.

  1. Aveti un plan de lucru, improvizatiile in sedinte foto profesionale nu merita

Sedintele foto profesionale sunt foarte importante pentru oamenii din fata obiectivului tau, deoarece fiecare are un scop, fie ca este vorba de a surprinde o nunta, o nastere (nou-nascut), portrete, produse, cineva care isi doreste fotografii noi pentru cartea lor sau pur si simplu pentru un brand care are nevoie de publicitate noua.

Prin urmare, trebuie sa fie clar de ce o fac, pe scurt, ceea ce doresc sa obtina. Dar intotdeauna sa iei in considerare tema sesiunii.

Astfel, un plan va va oferi o ordine de lucru, deoarece va va ajuta sa alegeti locul, culorile, pozitiile, fundalurile si chiar planurile si unghiurile. In plus, puteti considera, de asemenea, ca fotografiile pe care le faceti pot servi drept fotografii de stoc sau pot fi pur si simplu parte din portofoliu.

Tineti cont si de ce obiective foto aveti pentru a va asigura ca puteti fotografia tot ce doriti cu ajutorul lor.

  1. Cunoaste tinta si fa o lista de subiecte de sedinta foto pe care sa le prezinti clientului

Asa cum am mentionat in punctul anterior, trebuie sa va puneti in locul clientului dvs., pentru ca numai atunci veti sti care este rezultatul final pe care si-l doreste cu sedinta foto. De aceea este important sa te intalnesti de cel putin doua ori cu clientii tai, sa vorbesti despre ceea ce isi propun si poate ii poti da si cateva idei. Nu conteaza cate imagini includ in contractul lor.

De asemenea, amintiti-va ca este intotdeauna important sa aveti rezerva si sa nu stergeti niciodata imaginile care credeti ca sunt gresite, deoarece in vizorul camerei este vazut intr-un fel si in monitorul unui computer este vazut in altul.

 

  1. Viziteaza locul- fie pentru fotografii in aer liber sau in interior

Este important sa stiti unde va veti deplasa, astfel incat sa puteti lua in considerare unghiurile, planurile si tipul de iluminare de care veti avea nevoie. De asemenea, veti putea sti ce echipament veti transporta si daca trebuie sa faceti unele modificari.

In ceea ce priveste iluminatul, daca este o sedinta foto in aer liber, trebuie sa vizitati locul in diferite momente ale zilei, astfel incat sa puteti vedea care este cea mai buna lumina pentru capturile dvs., fie in zori, cand rasare soarele, la apusul soarelui sau cu cerul noptii luminat de stele (desi nu multi fotografi il folosesc).