info News

Ceasurile fac parte din viata noastra de zi cu zi!

Ceasurile sunt accesorii care, de regula, nu lipsesc de la pulsul nostru, iar tehnologia a facut ca aceste accesorii sa evolueze odata cu cele mai noi gadget-uri. Persoanele care doresc sa imbine aspectele clasice ale unui ceas cu cele ale gadget-urilor moderne, se pot bucura de o gama de smartwatchuri destul de generoasa, deoarece pe piata se gasesc multe modele de calitate.

Un  smartwatch este un ceas de mana cu ecran tactil care poate fi conectat la un telefon prin Bluetooth sau WiFi. Exista, de asemenea, modele care nu necesita o conexiune telefonica pentru a functiona. La fel ca ceasurile de mana tipice, smartwatch-urile indica ora. Cu toate acestea, un Smartwatch face mai mult decat sa spuna ora. Acesta ofera mai multe functii similare cu un smartphone.

Smartwatch-urile sunt instrumente valoroase pentru cei care practica fitness. Smartwatch-urile sunt echipate cu functii care imbunatatesc stilul de viata, cum ar fi pedometrele, care numara pasii pe care un utilizator ii face pe parcursul zilei. De asemenea, au un monitor de ritm cardiac pentru monitorizarea ritmului cardiac in timpul exercitiilor. Smartwatch-urile ofera alte instrumente de fitness si sanatate, inclusiv aplicatii pentru monitorizarea calitatii si cantitatii de somn pe care o primeste un utilizator, monitoare ECG si monitoare de tensiune arteriala.

Plecand la o intalnire urgenta sau alergand tarziu la un zbor si brusc nu va puteti gasi cheile sau telefonul – cu totii am experimentat acest lucru inainte. Cu functia „Gaseste-ti telefonul” prezenta in fiecare smartwatch, putem localiza rapid telefonul in cateva secunde. Telefonul va incepe sa sune la volum maxim odata ce porniti smartwatch-ul pentru a gasi telefonul.

Puteti reda muzica cu un Smartwatch cu sau fara telefon. Utilizatorii Smartwatch pot reda muzica cu un smartwatch, conectandu-l la un telefon si selectand muzica din catalogul de muzica al telefonului. Noile modele de smartwatch-uri au acum o caracteristica care permite utilizatorilor sa redea muzica pe ceasul inteligent direct fara a se conecta la un telefon. Cu o conexiune celulara sau WiFi, utilizatorii pot descarca si reda muzica acum pe smartwatch fara a avea nevoie de un telefon.

Tinerea telefonului ridicat pentru a verifica indicatiile de orientare atunci cand navigati poate fi un pic greoaie. Navigarea cu un telefon in timp ce mergeti cu bicicleta sau la volan imparte atentia soferului si este adesea ilegala in multe locuri. Smartwatch-urile elimina pericolul unei atentii impartite. Va ofera directia pe care o cautati chiar pe incheietura mainii. Apple Watch, de exemplu, ofera directia prin diferite vibratii care indica daca trebuie sa virati la dreapta sau la stanga.

Cu smartwatch-ul conectat la un telefon, puteti utiliza aplicatia pentru a efectua si primi apeluri pe telefonul smartphone. De asemenea, utilizatorii pot efectua apeluri fara ca smartwatch-ul sa fie conectat la un telefon. Unele modele de ceasuri inteligente au un port pentru cartela SIM care permite utilizatorilor sa efectueze si sa primeasca apeluri numai prin intermediul smartwatch-urilor.

Gama de ceasuri inteligente este extrem de mare, in special acum cand, cu totii, se intrec in a scoate device-uri din ce in ce mai performante!