info

Ce sunt anvelopele all season si care sunt avantajele lor?

In magazinele de specialitate vei gasi trei tipuri de anvelope – anvelope de iarna, all season sau de vara. In functie de sezonul in care conduci vei alege de iarna sau de vara, dar poti opta si pentru cele all season care pot fi folosite tot anul. Anvelopele all season sunt cele care te ajuta in aproape orice conditie climatica, cu exceptia iernilor foarte grele, cand trebuie sa treci la cele de iarna pentru a te asigura ca ramai in siguranta. Anvelopele de iarna se folosesc de la finalul lunii noiembrie sau de la prima zapada si pana in martie sau chiar mai tarziu, in functie de momentul in care nu se mai formeaza polei si nu mai ninge. Restul anului este de obicei rezervat anvelopelor de vara. Daca vrei sa nu schimbi anvelopele va trebui sa optezi pentru cele all season, dar tine cont de faptul ca autoritatile le accepta pe timpul iernii doar pe cele care au inscriptia M+S pe ele, celelalte nefiind aprobate. Indiferent de tipul de anvelope pe care le alegi un aspect este foarte important si anume acela ca va trebui sa cumperi de fiecare data anvelope de buna calitate care sa te tina in siguranta.

Sfaturi utile pentru anvelope all season

Multi proprietari de vehicule au incredere in anvelope all season. Exista multe motive pentru acest lucru. Temperaturile usoare din ultimii ani si conditiile meteorologice in schimbare ajuta soferii in a fi precauti pentru toate conditiile. Pe langa anvelopele de vara si de iarna, acestia pot circula in siguranta pe drum.

Anvelopele all season, conving orice sofer de siguranta asigurata pe tot parcursul anului. Soferii ce conduc in principal in tara sau in alte orase beneficiaza de astfel de anvelope. Acest lucru este confirmat si de testele actuale independente ale anvelopelor, efectuate de diferite cluburi auto.

Dupa achizitionarea acestora,  soferii vor conduce numai cu anvelope marcate cu simbolul fulg de zapada  (simbol alpin sau pictograma de munte cu fulg de zapada). Deoarece numai astfel de anvelope sunt considerate nerestrictionate si adecvate pentru iarna in conformitate cu cerintele legale.  Simbolul fulg de zapada este un certificat si indica soferului ca anvelopa este o anvelopa de iarna sau ca masina poate fi condusa pe tot parcursul iernii. Acest lucru inseamna faptul ca anvelopele de iarna cu acest simbol si-au dovedit calitatea intr-un test de frana standardizat pe zapada si gheata .  Au existat diferite criterii de testare pentru anvelopele de iarna cu simbolul „M + S” . Daca anvelopele ating un nivel minim de tractiune pe zapada si gheata, acestea vor fi marcate cu simbolul fulg de zapada.

Anvelopele de iarna si all season ce sunt marcate doar cu simbolul „M + S” sunt considerate adecvate numai pentru iarna pana la 30 septembrie 2024 . Dupa aceea, simbolul „M + S” nu mai este suficient. Anvelopele de iarna si all season ce au fost produse de la 1 ianuarie 2018, necesita simbolul fulgului de zapada pe langa simbolul „M + S”. Doar cu simbolul fulg de zapada (cunoscut si sub numele de simbol alpin)  anvelopele respecta reglementarile de iarna.

Este important de a achizitiona un produs in conformitate cu noile reglementari legale mentionate mai sus si poarta simbolul fulgului de zapada. Astfel respecta reglementarile de iarna.

In timpul condusului cu anvelopele all season, trebuie acordata o atentie temperaturii exterioare, mediului de utilizare si kilometrilor parcursi in cursul anului. Pentru proprietarii de vehicule ce locuiesc in zone cu conditii meteorologice moderate , anvelopele all season sunt ideale pentru o calatorie sigura. Diferentele de temperatura intre iarna si vara nu sunt mari, clima este blanda si nu exista deloc zapada.