info

Ce este un credit nebancar si ce avantaje ofera

Persoanele fizice si firmele apeleaza adelea la institutiile bancare pentru a obtine imprumuturi, astfel incat sa raspunda unor varietati de cheltuieli necesare. Cu toate acestea, nu toate imprumuturile vor fi aprobate de banci din anumite motive, probabil din cauza conditiilor stricte de creditare.

Vestea buna este ca bancile nu reprezinta singura optiune disponibila pentru un potential debitor: unele institutii financiare nebancare ar putea oferi servicii de imprumut mult mai avantajoase decat majoritatea institutiilor bancare.

Daca vrei sa accesezi rapid un credit pentru acoperirea unor achizitii si cheltuieli, afla din articolul urmator ce este un imprumut nebancar si ce avantaje ofera acesta.

Ce este un credit nebancar?

O institutie financiara nebancara (IFN) este o institutie care poate oferi diverse servicii bancare, dar nu detine o licenta bancara. In general, aceasta institutie nu permite depozitarea banilor intr-un cont din partea unui utilizator. In schimb, un IFN poate oferi servicii precum: imprumuturi si facilitati de credit, schimb valutar, piete monetare si activitati de fuziune.

ViaConto este una dintre institutiile nebancare care ofera imprumuturi rapide, doar cu buletinul. Un astfel de credit nu difera foarte mult in ceea ce priveste componentele principale ale unui imprumut emis de o institutie bancara sau de o uniune de credit. Cu toate acestea, creditul nebancar de la ViaConto poate oferi conditii mai competitive decat bancile.

 

Iar despre aceste lucruri vom discuta in randurile urmatoare:

Avantajele creditului nebancar

Rate ale dobanzii competitive

In primul si in primul rand, institutiile nebancare sunt in masura sa ofere o rata a dobanzii competitiva pentru debitori. Datorita operatiunilor mai simple in comparatie cu bancile pe piata imprumuturilor, acestea au o configuratie si costuri relativ mai scazute.

Economisirea din costurile de a avea o structura corporativa mare si retele de sucursale permite acestor institutii sa ofere rate mai mici ale dobanzii pentru debitori. In plus, institutiile nebancare au un cost administrativ relativ mai mic pentru procesarea cererilor de imprumut, deoarece nu sunt reglementate de o banca centrala.

Proces de aplicare online, rapid si simplu

Una dintre cele mai mari avantaje ale unui imprumut IFN este ca procesul de aplicare se poate face online, rapid si simplu doar cu buletinul. Astazi, este mult mai usor sa te imprumuti de la o institutie financiara nebancara decat de oriunde din alta parte, deoarece sunt necesare mai putine documente pentru procesarea creditului – doar cartea de identitate.

Institutiile financiare nebancare sunt in masura sa ofere servicii rapide clientilor lor, astfel incat fondurile necesare sa intre in cont in mai putin de 24 de ore de la aprobarea creditului. Acest aspect face ca imprumutul nebancar sa fie o solutie perfecta pentru situatiile de urgenta in care ai nevoie de o suma de bani.

Mai mult decat atat, criteriile de creditare la institutiilor nebancare sunt mult mai ingaduitoare decat cele ale bancilor.

Servicii personalizate pentru toata lumea

Institutiile financiare nebancare sunt populare pentru furnizarea creditelor mai personalizate si a unei game mai largi de solutii de creditare de nisa pentru afaceri. Deoarece acestea sunt supuse unor reglementari diferite fata de banci, institutiile nebancare au o mai mare flexibilitate in adaptarea produselor lor de imprumut pentru a satisface cererea diferitilor debitori.

 

De cele mai multe ori, oamenii prefera creditele nebancare in detrimentul celor bancare pentru ca pot obtine un imprumut satisfacator care se sa potriveasca cel mai bine circumstantelor lor.