info

Care sunt cele mai vizitate locuri din Bucuresti?

Bucurestiul, cunoscut si sub numele de „Micul Paris” din Balcani, este o destinatie adesea subestimata de noi, desi este atat de aproape. Iar daca ma intrebati pe mine, 2-3 zile acolo merita cu siguranta o excursie.

Turistii care vin pentru a vizita capitala, aleg de cele mai multe ori cazare in regim hotelier de la https://www.mrg.apartments  Spatiile de cazare sunt aproape de cele mai importante obiective turistice, dar si de liniile de transport in comun si pot fi gasite apartamente in toate sectoarele astfel incat sa nu fie nevoie ca turistii sa piarda timpul cautand obiectivele turistice sau stand prinsi in traficul imposibil de la orele de varf. Preturile pentru cazare in regim hotelier sunt mai mici si de asemenea extraoptiunile sunt mai mari, fata de ce ofera hotelurile. Acum, sa trecem la obiectivele turistice.

Palatul Parlamentului

Nu putem sa nu incepem cu Parlamentul – a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon – cu o suprafata de peste 360.000 de metri patrati, care arata dorinta de grandomanie a guvernantilor de atunci. In special dictatorul Nicolae Ceausescu (1984). O cladire impunatoare ca dimensiuni, despre care se spune ca este cea mai grea din lume. Este cu siguranta mai frumos in interior decat in exterior. Palatul a fost conceput ca o resedinta, iar in incinta acestuia se afla diverse sali, birouri, muzee si un centru international de conferinte.

Parlamentul de la Bucuresti este, de asemenea, in fruntea listei celor mai scumpe cladiri administrative din lume, cu o valoare de piata de peste 3 miliarde de euro. De asemenea, a fost costisitor in termeni de vieti omenesti – mii de oameni si-au pierdut viata in timpul constructiei sale din cauza nerespectarii normelor de siguranta. In total, peste 20 000 de persoane au lucrat pe acest site, iar unele surse sustin ca numarul acestora este mult mai mare.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este situat in centrul orasului si este o copie a celebrului Arc de Triumf din Paris. Structura originala a fost realizata din lemn pentru a comemora soldatii romani din Primul Razboi Mondial. Ulterior a fost construit din granit si beton pentru a rezista in timp. Are o inaltime de 25 de metri si are o scara interioara pe care se poate urca pana la terasa panoramica, cu o vedere magnifica asupra orasului.

Muzeele din Bucuresti

Exista 3 muzee in total – Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Totalitarismului Comunist si Muzeul Palatului, care poate fi vizitat si care ofera acces la doar 3% din intreaga cladire  In oras exista mai multe muzee care merita vizitate, cum ar fi Muzeul National de Istorie, care se afla in fostul oficiu postal, si Muzeul de Istorie Naturala, cu o colectie fenomenala de minerale si pietre pretioase. Aici puteti vedea munti artificiali, pesteri si picturi rupestre. Veti vedea, de asemenea, schelete de dinozauri si animale preistorice, precum si o colectie unica de fluturi. Muzeul satului va va cufunda intr-o epoca trecuta, cu reconstituiri de case vechi, mori, mori, biserici si diverse obiecte de uz cotidian.