Daca sunteti proprietarul sau administratorul unui restaurant, al unui supermarket sau al unei cantine, cu siguranta ati inteles importanta achizitionarii unor camere frigorifice de cea mai buna calitate, care sa asigure pastrarea alimentelor, timp indelungat, in cele mai bune conditii.
Atunci cand decideti sa investiti in astfel de dispozitive, doua dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tineti cont sunt volumul si pretul. Iata care este raportul ideal intre acesti doi indici, in magazinul online Fresco Expert!
Volum, pret si calitate optima!
Volumul unor camere frigorifice se masoara in metri cubi si trebuie ales in functie de necesitatile concrete de depozitare a alimentelor din unitatea de administratie publica pe care o detineti sau o administrati. In general, volumul este direct proportional cu pretul, existand insa si alti indici care influenteaza valoarea de cumparare.
Pentru unitatile mai mici, este ideala o camera frigorifica de refrigerare cu capacitatea de 2 metri cubi. Produsul are o greutate de 220 de kilograme, iar dimensiunile sunt astfel gandite incat sa nu ocupe mult spatiu. Lungimea este de 1 200 de milimetri, latimea tot de 1 200 de milimetri, iar inaltimea de 2 010 milimetri. Pretul este de 5 555 de lei.
Daca aveti nevoie de camere frigorifice care sa acopere necesitati mai mari de depozitare, puteti alege un produs cu capacitatea de 6,9 metri cubi, disponibil la pretul de 10 603 lei. Functioneaza la temperatura de refrigerare si are o greutate neta de 354 de kilograme. Dimensiunile sunt urmatoarele: lungime de 2 100 de milimetri, latime de 2 100 de milimetri si inaltime de 2 010 milimetri.
Fresco Expert va pune la dispozitie si produse cu o capacitate de 9,1 metri cubi, una dintre ele, oferita de Virtus Group GmbH, fiind disponibila la pretul de 12 797 de lei. Functioneaza la temperaturi de refrigerare si are greutatea de 450 de kilograme. Lungimea este de 2 700 de milimetri, latimea de 2 100 de milimetri si inaltimea de 2 010 milimetri.
Aveti inclusiv posibilitatea de a cumpara camere frigorifice de congelare cu capacitatea de 10,4 metri cubi, disponibile la pretul de 16 925 de lei. Functioneaza la o temperatura ambientala de cel mult 43 de grade Celsius, iar greutatea neta este de 735 de kilograme. Dimensiunile nete sunt urmatoarele: lungime de 2 400 de milimetri, latime de 2 700 de milimetri si inaltime de 2 200 de milimetri.
Diferenta dintre refrigerare si congelare
Exista doua tipuri principale de camere frigorifice, in functie de temperatura la care se realizeaza pastrarea alimentelor. Pe de o parte, procesul de refrigerare presupune temperaturi cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius, la care este incetinita considerabil dezvoltarea microorganismelor care ar putea sa altereze alimentele, precum si a altor procese daunatoare, precum cele enzimatice.
In schimb, fenomenul de congelare are loc la temperaturi cuprinse intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius, la care se creeaza un mediu in care apa din alimente se cristalizeaza. Prin urmare, sunt stopate complet procesele chimice provocate de microbi si de enzime, congelarea fiind, datorita acestui fapt, procedeul ideal de pastrare a alimentelor.
Fresco Expert va pune la dispozitie o mare diversitate de camere frigorifice de refrigerare si de congelare, la un raport ideal intre volum si pret. Va puteti convinge vizitand magazinul online Fresco.ro!