info

Care este locul ideal unde poate fi amplasata o camera frigorifica, intr-un restaurant de top?

In restaurantele de top, este absolut necesara pastrarea tuturor alimentelor in cele mai bune conditii de temperatura si de umiditate, astfel incat retetele servite clientilor sa aiba intotdeauna aspectul, mirosul si consistenta capabile sa satisfaca inclusiv cele mai sofisticate gusturi.

In acest scop, sunt utilizate modele performante de camera frigorifica, asa cum sunt cele din oferta Fresco Expert, echipament HoReCa apreciat de maestrii bucatari si de intregul personal din bucatarie, datorita multiplelor avantaje pe care le ofera.

camera frigorifica

Ce beneficii ofera o camera frigorifica de ultima generatie?

Echipamentele de acest tip sunt construite din panouri izolante, iar mediul refrigerat este obtinut pe de o parte datorita agregatului frigorific din exterior, iar pe de alta parte datorita vaporizatorului din interior, ambele fiind controlate cu ajutorul unui panou de comanda.

Folosirea unui astfel de echipament asigura pastrarea in conditii optime a mai multor tipuri de alimente, pentru o perioada indelungata de timp. Datorita conditiilor speciale de temperatura si de umiditate existente intr-o camera frigorifica, puteti fi sigur de faptul ca niciun aliment nu se va altera inainte de data recomandata pentru consum. Ele nu vor trebui deci aruncate prematur, ceea ce contribuie la reducerea risipei.

Calitatea ingredientelor pastrate in aceste conditii va fi mereu cea optima, astfel incat prepararea diferitelor specialitati nu va fi niciodata afectata din cauza unui ingredient care lasa de dorit din punctul de vedere al gustului sau consistentei.

Echipamentele furnizate de firme prestigioase pe plan international, precum compania germana Virtus Group GmbH, sunt astfel concepute incat sa ofere un randament excelent in conditiile unui consum redus de energie. Datorita acestui fapt, valoarea facturilor la curent electric este redusa consistent, iar functionarea unitatii de alimentatie publica are un impact redus asupra mediului inconjurator.

Profesionistii din domeniu cunosc faptul ca pe piata exista numeroase modele de camera frigorifica. Acestea difera intre ele atat din punctul de vedere al modului de functionare, cat si dupa alte caracteristici. De exemplu, unele dintre ele genereaza temperaturi propice desfasurarii procesului de congelare, iar altele sunt folosite pentru refrigerarea alimentelor. Diferenta este data de diferitele grosimi ale izolatiei, concepute special pentru camere cu temperaturi pozitive sau negative. De asemenea, exista diferente in ceea ce priveste dimensiunile si capacitatea de depozitare. Bineinteles, pretul reprezinta un alt criteriu de care se tine cont, in momentul achizitiei.

Amplasarea ideala pentru o camera frigorifica

Exista mai multe criterii ce trebuie avute in vedere, pentru alegerea locului ideal. Spatiul trebuie sa aiba dimensiunile potrivite si, de asemenea, sa asigure un acces facil. Este necesara existenta unei ventilatii corespunzatoare si, de asemenea, indepartarea oricaror obstacole care ar putea sa impiedice instalarea sau sa afecteze in vreun fel functionarea camerei.

Proximitatea fata de spatiul in care se pregatesc retetele reprezinta un alt aspect important, deoarece promptitudinea servirii este unul dintre criteriile dupa care clientii judeca restaurantele. Prin urmare, drumurile facute de personalul din bucatarie intre locul in care sunt depozitate ingredientele si cel in care se prepara mancarurile trebuie sa fie cat mai scurte.

Trebuie stiut ca Fresco Expert efectueaza in mod gratuit instalarea produselor. Anterior, cumparatorul are obligatia de a pregati locul instalarii, astfel incat sa permita punerea in functiune a produselor. De exemplu, trebuie sa asigure alimentarea cu energie electrica, la tensiunea si puterea necesare, conform cartii tehnice a produsului cumparat.

O camera frigorifica poate fi pusa in functiune imediat dupa instalare. Ea va incepe sa lucreze la capacitate maxima si va crea mediul potrivit pentru depozitarea alimentelor in conditii optime.