News

Biblia peleților – toate avantajele acestui combustibil termic într-un singur articol

Când vine vorba despre combustibilii termici, România se poate lăuda cu o gamă extrem de variată. Este imposibil să nu găsești un combustibil de încălzire care să nu îți satisfacă toate nevoile, până la cele mai mici detalii. Printre cei ce reușesc acest lucru cu brio se numără și peleții.

Astăzi vorbim în detaliu despre toate avantajele cu care vin la pachet peleții. Vei vedea că te poți baza pe ei de fiecare dată când temperaturile scad drastic, dar și atunci când inflația e în floare. Să nu mai batem pasul pe loc și să începem.

Avantajele peleților

1.    Putere calorică mare

Cu siguranță îți dorești ca tipul de combustibil pe care alegi să îl folosești pentru încălzire să aibă o putere calorică însemnată. Aici peleții nu te vor dezamăgi, mai ales dacă îi achiziționezi dintr-o sursă sigură, așa cum este Tomibena.

Peleții de pe tomibena.ro au o putere calorică de aproximativ 4.200 kcal/kg. Ea e cu mult mai mare decât puterea calorică a multor specii de lemn de foc. Cum de e posibil acest lucru? Grație umidității pe care o prezintă peleții. Aceasta este cuprinsă între 8 și 10%, deci perfectă pentru o ardere optimă.

2.    Peleții sunt 100% ecologici

Știai că în etapele de producere a peleților nu se folosesc substanțe chimice periculoase? Ei sunt creați strict din resturi lemnoase, fără a se adăuga substanțe pentru legarea componentelor. Lignina din compoziția lemnului este suficientă pentru ca aceștia să își păstreze forma pe care o știm cu toții pentru timp îndelungat.

Prin faptul că sunt ecologici, peleții reprezintă o soluție de încălzire non-toxică. Sănătatea familiei tale va fi protejată, la fel și mediul înconjurător.

3.    Fum și cenușă în cantități infime

Dacă achiziționezi peleti pentru a te încălzi în următorul sezon rece, să știi că aceștia nu vor produce prea mult deranj. Mai exact, nu vei avea mult de muncă pentru a curăța cazanul, centrala sau șemineul după ardere.

Peleții, atunci când ard, emană o cantitate infimă de fum. Asta înseamnă că nu afectează mediul înconjurător sau sănătatea familiei tale. Același lucru se poate spune și despre cenușă, cantitatea sa este foarte mică. Partea bună e că pe cât este de mică, pe atât este de utilă. O poți folosi cu încredere ca îngrășământ natural pentru flori și plante.

4.    Înlocuitor excelent pentru combustibilii fosili

Peleții sunt un excelent înlocuitor pentru combustibilii fosili (gaz, cărbune și chiar petrol). Așadar, dacă nu te poți racorda la rețeaua publică de gaz, poți îmbrățișa cu încredere peleții. Aceștia au un randament termic extrem de bun și te scutesc de o mulțime de lucrări aferente racordării. Îi cumperi din mediul online căci Tomibena îți oferă livrare direct la tine acasă, oriunde în țară, iar apoi te poți bucura oricând de avantajele lor.

5.    Ambalare extrem de practică și preț foarte bun

Peleții sunt ambalați în saci de 15 kilograme, cel puțin în cazul celor de la Tomibena. Un palet cu peleți conține 66 de saci. Cu cât achiziționezi mai mulți saci, cu atât poți obține un preț mai bun.

La Tomibena, prețul unui sac cu peleți este de aproximativ 30 de lei. După cum am spus, cu cât cantitatea e mai mare, cu atât mai mult se poate negocia prețul. Te poți bucura chiar și de livrare gratuită oriunde în țară, depinde foarte mult de cantitatea pe care alegi să o achiziționezi.

Multe ar mai fi de spus despre peleți, cum că nu prezintă necesități exagerate la capitolul depozitare sau că sunt extrem de ușori și implicit ușor de manipulat. Restul de avantaje ți le poate prezenta și furnizorul tău, trebuie doar să îi ceri mai multe detalii.

Ai grijă și la clasa de calitate a peleților. Clasa de calitate A1 este cea spre care trebuie să îți îndrepți atenția de fiecare dată. Dacă îi achiziționezi de la Tomibena, fii sigur că sunt de înaltă calitate, aparțin acestei clase. Așadar, dacă dorești să îți încălzești locuința la un preț accesibil, iar eficiența combustibilului să fie optimă, alege cu încredere peleții. Îi poți achiziționa de pe acum pentru a te bucura de ofertele active de preț!