benzi elastice fitness
info

Sunt benzile elastice de fitness potrivite atat pentru barbati, cat si pentru femei? Afla raspunsul!

Din ce in ce mai multi oameni prefera sa se antreneze cu benzi elastice de fitness. Acestea sunt compatibile cu orice tip de exercitiu si aduc beneficii importante sanatatii generale. Caracteristicile lor le fac sa fie eficiente atat pentru sportivii de performanta, cat si pentru amatorii de orice varsta sau nivel de pregatire fizica. Barbati sau femei, cu totii pot integra perfect in rutina de antrenament acest echipament care s-a dovedit a avea rezultate remarcabile intr-un timp relativ scurt.

Kinetoterapeutii folosesc de foarte multi ani seturile de benzi elastice de fitness in procesele de reabilitare a pacientilor. In prezent, aceste articole sunt utilizate in numeroase programe de dezvoltare musculara si crestere a fortei. Desi la prima vedere, par niste articole simple, acestea sunt, de fapt, foarte utile pentru a lucra toate grupele musculare ale corpului. Chiar si cei care practica frecvent exercitiile cu propria greutate pot adauga benzile de rezistenta in rutina lor, pentru a creste dificultatea si eficienta antrenamentelor.

Care sunt beneficiile folosirii acestor echipamente?

Sunt potrivite pentru orice nivel

benzi elastice fitness
benzi elastice fitness

Benzile, spre exemplu cele de la Sport-Mag.ro, sunt ideale pentru toti cei ce doresc sa se antreneze! Se pot adapta la mai multe niveluri de pregatire fizica, de la incepatori pana la sportivii cu experienta. Rezistenta suplimentara a acestor articole solicita muschii in profunzime, motivand utilizatorii sa abordeze exercitii din ce in ce mai dificile.

Potrivit expertilor, antrenamentul cu benzi elastice de fitness asigura o activitate musculara similara si uneori chiar mai mare decat cea oferita de programele cu greutati. Diferenta majora este ca benzile nu suprasolicita articulatiile la fel de mult ca restul echipamentelor, ceea ce inseamna ca riscul de accidentare este mai mic. Aceasta este o veste buna si pentru cei ce se confrunta cu durerile articulare, benzile permitand continuarea exercitiilor.

Daca urmaresti obtinerea unui efect maxim, asociaza benzile cu alte echipamente sportive, precum ganterele si flexorii. Tinand cont de faptul ca fiecare echipament solicita muschii in mod diferit, seturile de benzi elastice de fitness vor completa si accentua perfect orice program de antrenament.

Portabilitate si depozitare facila

In poseta sau rucsac, la birou sau acasa, in vacanta sau in parc, poti lua cu tine peste tot benzile elastice de fitness! Sunt foarte usoare, ocupa putin spatiu si sunt cele mai portabile echipamente de pe piata. Oricand doresti sa te dezmortesti, scoate benzile si rasfata-ti corpul cu o portie tonica de exercitii!

Antrenamente cu rezistenta progresiva

Acest echipament ofera o provocare unica pentru muschi atunci cand vine vorba de antrenamentul de forta. Benzile de rezistenta creeaza o forta careia muschii trebuie sa-i faca fata. Ele ofera, de asemenea, o rezistenta progresiva, adica o crestere gradata si constanta a intensitatii de lucru.

Rezistenta progresiva face numarul de fibre musculare utilizate in efectuarea exercitiilor sa creasca pe masura ce gama de miscare se diversifica. Se dezvolta astfel musculatura, oasele si ligamentele, iar articulatiile devin mai puternice.

Varietatea exercitiilor

In linii mari, un set de benzi elastice de fitness este cu siguranta potrivit pentru toti cei care doresc sa isi stabileasca un program variat de exercitii. Ele se pot folosi pentru un antrenament complet, care solicita aproape fiecare grupa musculara principala. Integreaza-le atunci cand efectuezi genuflexiuni, plaseaza-le in jurul coapselor sau gambelor, implica-le in tonifierea bratelor, spatelui, pieptului, picioarelor sau abdomenului! Variatiile pe care le poti obtine cu ajutorul acestui echipament sunt cu adevarat infinite, monotonia rutinelor fiind eliminata.

Achizitioneaza un set de benzi elastice de fitness si il vei putea utiliza in numeroase moduri pentru a-ti atinge obiectivele sportive dorite!