info

Avantajele și dezavantajele aparatului dentar ceramic

Avantajele și dezavantajele aparatului dentar ceramic

Cu siguranță cunoști avantajele de care te poți bucura atunci când decizi să îți rezolvi problemele de estetică dentară cu ajutorul unui aparat dentar metalic. Acestea sunt similare și în cazul unui aparat dentar ceramic. Brackeții acestuia sunt fie albi, fie de o culoare asemănătoare cu a dinților, la fel și componentele active ale aparatului, ceea ce înseamnă că acesta va fi mai puțin vizibil. Dar, hai mai bine să vedem care sunt avantajele, dar și dezavantajele acestuia.

Puțin vizibil

După cum probabil  ai intuit și singur, faptul că este mai puțin vizibil decât aparatul metalic reprezintă o bilă albă pentru cel ceramic. Este preferat de persoanele adulte și care lucrează mult cu oamenii.

Poziționare mai rapid dinții

Spre deosebire de aliniatoarele transparente, un aparat dentar ceramic poziționează mult mai rapid dinții. De asemenea, spre deosebire de cel metalic, aparatul dentar ceramic este mult mai confortabil și nici nu irită gingiile sau părțile laterale ale cavității bucale. Este nevoie doar de o lună de zile pentru a scăpa de disconfortul creat în mod normal de un aparat dentar.

Alegerea culorilor

Brackeții metalici sunt doar gri, sau cel mult un argintiu lucios. În schimb, la elasticele cu care este dotat un aparat dentar din ceramic sunt disponibile într-o gamă variată de culori.

Nu perturbă semnalele la testele imagistice

Brackeții ceramic nu perturbă atât de mult semnalele la testele imagistice cum o fac cei metalici.

Preț mai ridicat

Deși diferența de preț față de un aparat dentar metalic nu este una chiar atât de mare, de data aceasta este clar în defavoarea celui metalic.

Rezistență mai mică

Din păcate, ceramica este un material casant, așa că un aparat dentar la care este folosită nu are parte de rezistența ridicată a celui metalic. Alegerea însă îți aparține, dacă ești de părere că avantajele sunt mai multe decât punctele slabe, atunci mergi înainte.

Risc de pătare

Atunci când consumi anumite alimente sau băuturi – cafea, ceai, vin roșu, ciocolată, roșii, sos de roșii elasticele care fixează brackeții se pot colora, la fel ca și brackeții, și nu poți scăpa de culoarea neplăcută decât prin înlocuirea acestora.

Renunță la fumat

Unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care le poți avea este și fumatul. În afară de problemele de sănătate, fumatul îți mai poate oferi și un cadou nedorit: pete galbene atât pe dinți, cât și pe toate componentele care intră în alcătuirea aparatului tău dentar ceramic.

Pasta de dinți cu efect de albire

În dorința noastră de a avea dinți albi și frumoși folosim pastă de dinți cu efect de albire. Dacă ai optat însă pentru montarea unui aparat dentar ceramic, mai bine uită de ea, pentru că riști ca agenții de albire conținuți de aceasta să determine suprafața expusă a dintelui să fie mai alba decât cea a dintelui de sub bracket.

Ține legătura permanent cu medicul ortodont

Un aparat dentar ceramic și nu numai nu înseamnă că gata, problemele tale cu dinții strâmbi s-au rezolvat și poți ”uita” de vizitele regulate la medicul ortodont. Acesta va evalua de fiecare data în mod profesionist situația și va lua cele mai bune decizii în ceea ce te privește, astfel încât să fii mulțumit de rezultat.

Și, pentru că tot a venit vorba despre specialistul care se va ocupa de perfecțiunea danturii tale, nu putem să nu îți facem și o recomandare. Ai nevoie de serviciile unui profesionist, dar care să fie în același timp și o persoană pentru care să vii cu drag la acel cabinet stomatologic ales de tine. Să nu uităm și de tehnica folosită, la fel și materialele. Cea mai bună experiență o poți avea și la Cris Smile, un loc unde profesionalismul și experiența sunt la un nivel înalt. În afară de sediul din sectorul 5, o echipă de specialiști lucrează și la cel nou, din sectorul 6, strada Boișoara 10 – 12.