info

5 facilitati pe care oricine si le-ar dori in comunitatea sa

Ințelegem din ce in ce mai bine importanta implicarii in comunitatea din care facem parte, mai ales atunci cand acest efort genereaza siguranta, confort si mai multa libertate de exprimare, in interactiunile zilnice pe care le avem cu semenii nostri. 

Determinante pentru un astfel de cadru sunt facilitatile de care membrii unei comunitati se pot bucura, cu sprijinul autoritatilor si al partenerilor privati. Indiferent de pozitia, dimensiunile sau eterogenitatea unei comunitati, urmatoarele facilitati sunt vitale pentru bunastarea sa: 

1. Locurile de joaca pentru copii 

Viitorul unei comunitati se bazeaza pe noile generatii, iar pentru a se putea obtine pastrarea acestora in acest cadru, grija pentru cei mici este extrem de importanta. Joaca este un element esential pentru interactiune si distractie, cu extrem de multe beneficii pentru dezvoltarea armonioasa a micutilor. Asadar, locurile de joaca nu treuie sa lipseasca. 

Apeland la dezvoltatori cu experienta, se poate beneficia la maximum de orice spatiu liber, interior sau exterior, pentru amenajarea facilitatilor de joaca pentru copii. De aici nu ar trebui sa lipseasca elemente ce pot stimula atat capacitatile fizice ale celor mici, cat si creativitatea: sisteme de joaca modulare, tobogane, trambuline,  balansoare etc 

Descopera gama de balansoare din lemn de la Waterboyz

2. Spatiile pentru informare si dialog

Pentru ca o comunitate sa se dezvolte sustenabil, sunt importante intalnirile frecvente ale membrilor, precum si dialogul constructiv. Prin urmare, sunt necesare spatii in care se pot propune si dezbate idei, sau unde oamenii pot afla mai multe despre diferite proiecte. Tot aici, membrii comunitatii se pot intalni cu reprezentanti ai Primariei, Politiei, Bisericii etc 

3. Unitati spitalicesti performante 

Sanatatea este un factor de baza pentru calitatea stilului de viata in cadrul unei comunitati. Accesul la unitati spitalicesti cu servicii de ultima generatie trebuie sa reprezinte o miza pentru cei care sunt desemnati sa organizeze si sa monitorizeze viata in acest cadru social. 

Educarea membrilor unei comunitati, privind importanta controalelor medicale si dialogul cu expertii, este la fel de importanta, deoarece controalele de rutina cresc posibilitatea ca o afectiune sa fie tratata cu mai mult succes. Iar aceste intalniri cu medicii specialisti trebuie sa aiba loc in cadrul unor spatii special amenajate, cu logistica moderna si accesibila tuturor. 

4. Suficiente locuri pentru parcare

Lipsa locurilor de parcare reprezinta de multe ori un factor-cheie pentru generarea unei perceptii negative fata de o anumita zona. Masinile sunt indispensabile pentru cei cu familii, dar sunt si un instrument esential pentru a desfasura activitati comerciale, menite sa imbunatateasca nivelul de trai in cadrul unei comunitati. Asadar, solutiile privind parcarile sunt oricand binevenite, iar discutiile colective privind aceasta speta trebuie incurajate. 

5. Centre comerciale si magazine de retail

In mediul urban, oamenii nu se mai pot baza pe autoconsum sau schimburi de resurse. De aceea, este necesar ca in cadrul unei astfel de comunitati sa existe suficiente locatii cu alimente si produse esențiale pentru viata de zi cu zi: solutii pentru casa si gradina, articole vestimentare, echipamente sportive, medicamente, piese de schimb pentru autoturism etc

Atunci cand aceste resurse devin greu accesibile, interesul pentru a fi parte din comunitatea respectiva poate fi afectat semnificativ. Oamenii isi doresc sa achizitioneze cu simplitate produsele de care sunt interesati, iar acestea sa ajunga apoi rapid in posesia lor, fie ca sunt achizitionate direct din magazinele fizice, fie ca sunt comandate online.   

 

Noi consideram ca acestea sunt unele dintre cele mai importante facilitati de care are nevoie o comunitate, pentru a prospera pe termen lung. Fii un membru activ al comunitatii din care faci parte si asigura-te ca astfel de beneficii sunt accesibile tuturor din jurul tau!